Η σύρραξη στο Τιγκράι θα συζητηθεί για πρώτη φορά στο Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ

Η σύρραξη στο Τιγκράι θα συζητηθεί για πρώτη φορά στο Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα διεξαγάγει σήμερα, για πρώτη φορά, συνεδρίαση αφιερωμένη στην ένοπλη σύρραξη στο Τιγκράι, κατόπιν αιτήματος των αντιπροσωπειών της Νότιας Αφρικής, του Νίγηρα, της Τυνησίας και του Αγίου Βικεντίου και των Γρεναδίνων, ενημέρωσαν διπλωματικές πηγές.

Η συνεδρίαση αυτή του ΣΑ του ΟΗΕ θα γίνει μέσω βιντεοδιάσκεψης και θα είναι κλειστή για τον Τύπο.

Δεν ήταν ακόμη σαφές χθες Δευτέρα εάν θα είναι εφικτή η δημοσιοποίηση κοινής ανακοίνωσης του Συμβουλίου αφού διεξαχθεί η συζήτηση για την αιματηρή σύγκρουση ανάμεσα στα στρατεύματα του Τιγκράι και αυτά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Αιθιοπίας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Έρχιουρμαν βάζει τον όρο της πολιτικής ισότητας - Οι συγκλίσεις- H επιστροφή Ολγκίν και το κρίσιμο τεστ πριν από τη Νέα Υόρκη

Κυπριακό: Ο Έρχιουρμαν βάζει τον όρο της πολιτικής ισότητας - Οι συγκλίσεις- H επιστροφή Ολγκίν και το κρίσιμο τεστ πριν από τη Νέα Υόρκη

Το Κυπριακό μπαίνει ξανά σε μια περίοδο έντονης κινητικότητας, με τον χρόνο μέχρι τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, να λειτουργεί πλέον ως άτυπο πολιτικό ορόσημο. Οι συναντήσεις Νίκου Χριστοδουλίδη και Τουφάν Ερχιουρμάν, αποκτούν εβδομαδιαίο ρυθμό, η Μαρία Άνχελα Ολγκίν επιστρέφει στην Κύπρο προς το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου, μεταφέροντας την καταγραφή των συγκλίσεων που ετοίμασαν τα Ηνωμένα Έθνη και η συζήτηση για τα επόμενα βήματα αποκτά πλέον συγκεκριμένο περιεχόμενο.

BEST OF TOTHEMAONLINE