ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Δέσμευση για ανάληψη έργων αναβάθμισης και προβολής της φύσης στο Κεφαλόβρυσο

ΚΥΠΡΟΣ: Δέσμευση για ανάληψη έργων αναβάθμισης και προβολής της φύσης στο Κεφαλόβρυσο

Τα χωριά Κάμπος, Τσακκίστρα και Μηλικούρι επισκέφτηκε κοινή αντιπροσωπεία της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) και του Υφυπουργείου Τουρισμού, όπου και συνομίλησαν με τους Κοινοτάρχες, ενώ παράλληλα κατέγραψαν τις ανάγκες της περιοχής σε σχέση με τον τουρισμό.


Σύμφωνα με ανακοίνωση, η ΕΤΑΠ Λευκωσίας δεσμεύτηκε για την ανάληψη έργων αναβάθμισης και προβολής μονοπατιού της φύσης στην περιοχή Κεφαλόβρυσο, την αναβάθμιση του εκδρομικού χώρου «Καλονόματη», καθώς και τη διεκπεραίωση έργων αισθητικής αναβάθμισης στην περιοχή του Κάμπου.
 
Η αντιπροσωπεία της ΕΤΑΠ επισκέφθηκε επίσης και το Μουσείο Δασικής Κληρονομιάς Κάμπου, που είναι μοναδικό στο είδος του ενώ συζητήθηκε το θέμα της κατοχύρωσης της εμπορικής επωνυμίας και προέλευσης «Ρίγανη Κάμπου», η ποιοτική αναβάθμιση και η στήριξη του φεστιβάλ Κερασιού και η υποβολή εισηγήσεων ως προς την αναβάθμιση λειτουργίας των ξενώνων στο Μηλικούρι.

Η αναβάθμιση της κυπριακής υπαίθρου βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων της ΕΤΑΠ Λευκωσίας, η οποία δεσμεύθηκε ότι θα εντατικοποιήσει τις ενέργειές της για τη στήριξη της περιοχής, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΥΠΕΞ: Σημαντικά μηνύματα για Κυπριακό στο Ψήφισμα για το Βαρώσι

ΥΠΕΞ: Σημαντικά μηνύματα για Κυπριακό στο Ψήφισμα για το Βαρώσι

Το Υπουργείο Εξωτερικών χαιρετίζει την υιοθέτηση Ψηφίσματος από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, με το οποίο καλεί για την άμεση επιστροφή της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων στους νομίμους κατοίκους της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top