Γερμανίδα ΥΠΑΜ: Αδικαιολόγητη η διαμαρτυρία Τουρκίας για τη νηοψία σε πλοίο της

Γερμανίδα ΥΠΑΜ: Αδικαιολόγητη η διαμαρτυρία Τουρκίας για τη νηοψία σε πλοίο της

Η διαμαρτυρία της Τουρκίας για την έρευνα που πραγματοποίησαν Γερμανοί στρατιώτες επί τουρκικού πλοίου στο πλαίσιο της αποστολής «Ειρήνη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αδικαιολόγητη, σύμφωνα με την Υπουργό Άμυνας της Γερμανίας, Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ.

.Η Γερμανίδα Υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι «οι στρατιώτες συμπεριφέρθηκαν σωστά και ενήργησαν σύμφωνα με την εντολή της ευρωπαϊκής αποστολής Ειρήνη. Οι κατηγορίες που διατυπώνονται εναντίον τους είναι αδικαιολόγητες».

Επισημαίνεται πως η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε χθες μετά την επιχείρηση νηοψίας σε τουρκικό φορτηγό πλοίο επειδή υπήρχαν υποψίες ότι μετέφερε παράνομα όπλα προς τη Λιβύη από γερμανικές δυνάμεις που ανήκουν στην αποστολή της ΕΕ, η οποία εποπτεύει την τήρηση του εμπάργκο όπλων κατά της Λιβύης.

AΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Δεν αποφάσισα αν θα είμαι υποψήφιος το 2028» - Η απάντησή του για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Δεν αποφάσισα αν θα είμαι υποψήφιος το 2028» - Η απάντησή του για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού

Οι συγκλίσεις που έχουν επιτευχθεί στο Κυπριακό αποτελούν το κλειδί της νέας προσπάθειας που βρίσκεται σε εξέλιξη, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής».

BEST OF TOTHEMAONLINE