ΚΟΙΝΩΝΙΑ

H Ελεγκτική Υπηρεσία ενημερώνει ενδιαφερόμενους για έλεγχο εκτέλεσης δημόσιων συμβάσεων έργων/υπηρεσιών

H Ελεγκτική Υπηρεσία ενημερώνει ενδιαφερόμενους για έλεγχο εκτέλεσης δημόσιων συμβάσεων έργων/υπηρεσιών

Η Ελεγκτική Υπηρεσία με επιστολή σε ενδιαφερόμενους ενημερώνει ότι στο πλαίσιο των συνταγματικών αρμοδιοτήτων της και των προνοιών του περί της Δημοσιονομικής Ευθύνης και Δημοσιονομικού Πλαισίου Νόμου (Ν.20(Ι)/2014), έχει αποφασίσει τη διενέργεια οριζοντίου διαχειριστικού ελέγχου με θέμα «Εκτέλεση συμβάσεων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα». 

Στην επιστολή αναφέρεται ότι ο έλεγχος θα διενεργηθεί στη βάση των διεθνών προτύπων ISSAI 300 και 3000 και αποσκοπεί στον εντοπισμό, ανάλυση και καταγραφή προβλημάτων που ενδεχομένως προκύπτουν κατά την εκτέλεση των δημόσιων συμβάσεων. Ειδικότερα, τα προβλήματα αυτά θα ελεγχθούν ως προς τις αποκλίσεις που επιφέρουν στις αρχές της οικονομικότητας, αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας που πρέπει να τηρούνται από φορείς που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα.
 

Ο έλεγχος θα καλύψει τις τρέχουσες δημόσιες συμβάσεις έργων και υπηρεσιών που ολοκληρώθηκαν (προσωρινή παραλαβή) μετά το 2014, των οποίων η αξία είναι μεταξύ €2 εκ. - €60 εκ. και που αφορούν σε Οικοδομικά/Τεχνικά Έργα, Ηλεκτρομηχανολογικές Εγκαταστάσεις και Πληροφοριακά Συστήματα.

Η ΕΥ καλεί τους ενδιαφερόμενους να την ενημερώσουν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2021 κατά πόσον το Υπουργείο/Τμήμα/Υπηρεσία/Οργανισμός  (ως Αναθέτουσα Αρχή) έχει αναθέσει οποιεσδήποτε δημόσιες συμβάσεις, που πληρούν τα πιο πάνω κριτήρια και να αποστείλουν τον αριθμό και τον τίτλο των συμβάσεων αυτών, καθώς και τον σχετικό σύνδεσμο του ηλεκτρονικού συστήματος σύναψης συμβάσεων (e-procurement) εάν υπάρχει.
 
ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top