H Ελεγκτική Υπηρεσία ενημερώνει ενδιαφερόμενους για έλεγχο εκτέλεσης δημόσιων συμβάσεων έργων/υπηρεσιών

H Ελεγκτική Υπηρεσία ενημερώνει ενδιαφερόμενους για έλεγχο εκτέλεσης δημόσιων συμβάσεων έργων/υπηρεσιών

Η Ελεγκτική Υπηρεσία με επιστολή σε ενδιαφερόμενους ενημερώνει ότι στο πλαίσιο των συνταγματικών αρμοδιοτήτων της και των προνοιών του περί της Δημοσιονομικής Ευθύνης και Δημοσιονομικού Πλαισίου Νόμου (Ν.20(Ι)/2014), έχει αποφασίσει τη διενέργεια οριζοντίου διαχειριστικού ελέγχου με θέμα «Εκτέλεση συμβάσεων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα». 

Στην επιστολή αναφέρεται ότι ο έλεγχος θα διενεργηθεί στη βάση των διεθνών προτύπων ISSAI 300 και 3000 και αποσκοπεί στον εντοπισμό, ανάλυση και καταγραφή προβλημάτων που ενδεχομένως προκύπτουν κατά την εκτέλεση των δημόσιων συμβάσεων. Ειδικότερα, τα προβλήματα αυτά θα ελεγχθούν ως προς τις αποκλίσεις που επιφέρουν στις αρχές της οικονομικότητας, αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας που πρέπει να τηρούνται από φορείς που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα.
 

Ο έλεγχος θα καλύψει τις τρέχουσες δημόσιες συμβάσεις έργων και υπηρεσιών που ολοκληρώθηκαν (προσωρινή παραλαβή) μετά το 2014, των οποίων η αξία είναι μεταξύ €2 εκ. - €60 εκ. και που αφορούν σε Οικοδομικά/Τεχνικά Έργα, Ηλεκτρομηχανολογικές Εγκαταστάσεις και Πληροφοριακά Συστήματα.

Η ΕΥ καλεί τους ενδιαφερόμενους να την ενημερώσουν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2021 κατά πόσον το Υπουργείο/Τμήμα/Υπηρεσία/Οργανισμός  (ως Αναθέτουσα Αρχή) έχει αναθέσει οποιεσδήποτε δημόσιες συμβάσεις, που πληρούν τα πιο πάνω κριτήρια και να αποστείλουν τον αριθμό και τον τίτλο των συμβάσεων αυτών, καθώς και τον σχετικό σύνδεσμο του ηλεκτρονικού συστήματος σύναψης συμβάσεων (e-procurement) εάν υπάρχει.
 
ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Μεταβαίνει στην Αίγυπτο μετά την πρόσκληση Τραμπ - Παρουσιάζει πλάνο ανοικοδόμησης της Γάζας

ΠτΔ: Μεταβαίνει στην Αίγυπτο μετά την πρόσκληση Τραμπ - Παρουσιάζει πλάνο ανοικοδόμησης της Γάζας

Στην Αίγυπτο μεταβαίνει αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, για να συμμετάσχει στη Σύνοδο για την ανοικοδόμηση της Γάζας, έχοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό που θα παρουσιάσει και που περιλαμβάνει τη συμμετοχή κυπριακών εταιρειών στην προσπάθεια ανοικοδόμησης της περιοχής.

BEST OF TOTHEMAONLINE