Απάντησε o Χασαπόπουλος στους ισχυρισμούς του Χάσικου

Απάντησε o Χασαπόπουλος στους ισχυρισμούς του Χάσικου

ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΡΕΑ ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΥ

Απάντηση στους ισχυρισμούς του κ. Χάσικου

Στην κατάθεση του ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου σήμερα για το θέμα του Σφαγείου Cypra ο κ. Χάσικος επέρριψε ευθύνες για τη μη αξιοποίηση του Σφαγείου Κοφίνου στον Γενικό Ελεγκτή, στον τέως Γενικό Εισαγγελέα, στον Έφορο Κρατικών Ενισχύσεων και στον τέως Διευθυντής Ελέγχου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, σε μια προσπάθεια να απεκδυθεί των δικών του ευθυνών ως ο αρμόδιος Υπουργός ο οποίος απέτυχε να δώσει ικανοποιητική λύση στο όλο θέμα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και σύμφωνα με τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα ακολούθησε διαδικασία ενοικίασης του Σφαγείου Κοφίνου και η μόνη παρέμβαση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας ήταν η υπόδειξη ότι η εν λόγω διαδικασία δεν ήταν συμβατή με τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στη συνέχεια ο πρώην ΥΠΕΣ αποφάσισε να εγκαταλείψει τη λύση της ενοικίασης και το άφησε -χωρίς φύλαξη- να λεηλατηθεί, αδυνατώντας να λάβει οποιαδήποτε συμβατή με τις συστάσεις απόφαση/ενέργεια.

Όσον αφορά στην προαγωγή διευκρινίζω ότι ήταν αποτέλεσμα ομόφωνης σύστασης πενταμελούς Επιτροπής υπό την προεδρία του Γενικού Ελεγκτή την οποία υιοθέτησε ομόφωνα η ΕΔΥ.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Η απάντηση της ΥΠΑΝ στο κόμμα που απαιτεί την άμεση παύση της - Διευκρινίζει για τις «εκδρομές» μαθητών στα κατεχόμενα

Η απάντηση της ΥΠΑΝ στο κόμμα που απαιτεί την άμεση παύση της - Διευκρινίζει για τις «εκδρομές» μαθητών στα κατεχόμενα

Ανακοίνωση εξέδωσε η Υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, δίνοντας διευκρινίσεις για τις «εκδρομές» μαθητών στα κατεχόμενα αλλά και απάντηση στο κόμμα που απαιτεί την άμεση παύση της.

BEST OF TOTHEMAONLINE