Αναποτελεσματική η νομοθεσία για την ευημερία των ζώων, λέει η Κυπριακή Εταιρεία Προστασίας των Ζώων

Αναποτελεσματική η νομοθεσία για την ευημερία των ζώων, λέει η Κυπριακή Εταιρεία Προστασίας των Ζώων

Αναποτελεσματικές και χρονοβόρες θεωρεί ότι θα αποδειχθούν οι διαδικασίες που προνοούν οι τροποποιήσεις της νομοθεσίας για την ευημερία των ζώων, η Κυπριακή Εταιρεία Προστασίας των Ζωών.

«Με βάση την πολύχρονη πείρα μας, δηλώνουμε υπεύθυνα πως οι τροποποιήσεις θα αποδειχθούν αναποτελεσματικές,  προβληματικές ενώ θα αυξηθεί η ταλαιπωρία και η κακοποίηση ζώων κυρίως σκύλων», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κυπριακής Εταιρείας Προστασίας των Ζώων. Προστίθεται ότι «θα παρατηρηθεί μεγάλη εγκατάλειψη σκύλων και θα αυξηθούν οι κλούβες κράτησης σκύλων».

 «Με τους νέους μηχανισμούς διαδικασιών για διερεύνηση περιπτώσεων κακοποίησης ζώων, θα είναι τόσο χρονοβόρες και περίπλοκες που μέχρι να διερευνηθούν, τα ζώα θα πεθάνουν», προειδοποιεί.  Εκφράζει επίσης τη λύπη της γιατί «καμία από τις εισηγήσεις μας δεν έγινε αποδεχτή από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής».

Από ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Δεν είναι μόνο ο Καρούσος με τον Δίπλαρο. Δεν είναι μόνο ο Τορναρίτης. Και ασφαλώς δεν είναι μόνο μια ακόμη εσωκομματική αναστάτωση. Στον ΔΗΣΥ εξελίσσεται κάτι βαθύτερο: μια συζήτηση για την επόμενη ημέρα της παράταξης, η οποία θέτει στο τραπέζι τη σχέση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν το 2028 και τα όρια της κομματικής πειθαρχίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE