Eκπρόσωπος Κομισιόν: Η Τουρκία δε θα κριθεί από μια ανακοίνωση, αλλά σε βάθος χρόνου

Eκπρόσωπος Κομισιόν: Η Τουρκία δε θα κριθεί από μια ανακοίνωση, αλλά σε βάθος χρόνου

Η Τουρκία δε θα αξιολογηθεί με βάση μόνο μια κίνηση ή ανακοίνωση, αλλά για ένα σύνολο δράσεων σε μια δεδομένη χρονική περίοδο και αυτό θα συμβεί το Δεκέμβρη στη Σύνοδο Κορυφής, τόνισε σήμερα εκ νέου ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Πήτερ Στάνο κληθείς να σχολιάσει την απόσυρση του Ορούτς Ρέις από την Ανατολική Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα, όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Πήτερ Στάνο, οι Ευρωπαίοι ηγέτες ήταν απόλυτα ξεκάθαροι στην απόφασή τους σχετικά με το τι αναμένεται από την Τουρκία και σε ποιο χρονικό διάστημα. "Δεν υπάρχει τίποτα που να έχει αλλάξει το χρονοδιάγραμμα", τόνισε.

"Οι ηγέτες στο ερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το Δεκέμβρη θα αξιολογήσουν αν η Τουρκία έφερε αποτελέσματα επί των προσδοκιών τους και οι προσδοκίες ήταν για αποκλιμάκωση και συμμετοχή σε εποικοδομητικό διάλογο", εξήγησε ο Πήτερ Στάνο.

Εξήγησε ακόμη ότι "δεν θα αξιολογηθεί βάσει μιας και μόνης ανακοίνωσης, ή μιας πράξης, αλλά βάσει πράξεων, κινήσεων και συμπεριφοράς σε μια δεδομένη χρονική περίοδο". "Το χρονοδιάγραμμα είναι πολύ ξεκάθαρο και είναι η Σύνοδος του Δεκεμβρίου", επανέλαβε.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE