Eκπρόσωπος Κομισιόν: Η Τουρκία δε θα κριθεί από μια ανακοίνωση, αλλά σε βάθος χρόνου

Eκπρόσωπος Κομισιόν: Η Τουρκία δε θα κριθεί από μια ανακοίνωση, αλλά σε βάθος χρόνου

Η Τουρκία δε θα αξιολογηθεί με βάση μόνο μια κίνηση ή ανακοίνωση, αλλά για ένα σύνολο δράσεων σε μια δεδομένη χρονική περίοδο και αυτό θα συμβεί το Δεκέμβρη στη Σύνοδο Κορυφής, τόνισε σήμερα εκ νέου ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Πήτερ Στάνο κληθείς να σχολιάσει την απόσυρση του Ορούτς Ρέις από την Ανατολική Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα, όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Πήτερ Στάνο, οι Ευρωπαίοι ηγέτες ήταν απόλυτα ξεκάθαροι στην απόφασή τους σχετικά με το τι αναμένεται από την Τουρκία και σε ποιο χρονικό διάστημα. "Δεν υπάρχει τίποτα που να έχει αλλάξει το χρονοδιάγραμμα", τόνισε.

"Οι ηγέτες στο ερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το Δεκέμβρη θα αξιολογήσουν αν η Τουρκία έφερε αποτελέσματα επί των προσδοκιών τους και οι προσδοκίες ήταν για αποκλιμάκωση και συμμετοχή σε εποικοδομητικό διάλογο", εξήγησε ο Πήτερ Στάνο.

Εξήγησε ακόμη ότι "δεν θα αξιολογηθεί βάσει μιας και μόνης ανακοίνωσης, ή μιας πράξης, αλλά βάσει πράξεων, κινήσεων και συμπεριφοράς σε μια δεδομένη χρονική περίοδο". "Το χρονοδιάγραμμα είναι πολύ ξεκάθαρο και είναι η Σύνοδος του Δεκεμβρίου", επανέλαβε.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Δεν είναι μόνο ο Καρούσος με τον Δίπλαρο. Δεν είναι μόνο ο Τορναρίτης. Και ασφαλώς δεν είναι μόνο μια ακόμη εσωκομματική αναστάτωση. Στον ΔΗΣΥ εξελίσσεται κάτι βαθύτερο: μια συζήτηση για την επόμενη ημέρα της παράταξης, η οποία θέτει στο τραπέζι τη σχέση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν το 2028 και τα όρια της κομματικής πειθαρχίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE