Αν ο κόσμος 'πάθει αμνησία' μετά την κρίση, θα βρεθεί αντιμέτωπος με νέες πανδημίες, προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Αν ο κόσμος 'πάθει αμνησία' μετά την κρίση, θα βρεθεί αντιμέτωπος με νέες πανδημίες, προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας φοβάται ότι ο κόσμος κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με νέες πανδημίες στο μέλλον αν πάθει "αμνησία" και δεν πάρει το μάθημά του από την τρέχουσα κρίση της Covid-19.


"Είδα την αμνησία που φαίνεται να παθαίνει ο κόσμος μετά από ένα τραυματικό γεγονός, και αυτό είναι κατανοητό", είπε ο κορυφαίος ειδικός του ΠΟΥ σε θέματα αντιμετώπισης κρίσεων, Μάικ Ράιαν.

"Αλλά αν το ξανακάνουμε, όπως κάναμε μετά τον SARS, όπως κάναμε μετά την H5N1, όπως κάναμε μετά την πανδημία της H1N1, αν συνεχίσουμε να αγνοούμε την πραγματικότητα του τι μπορούν να κάνουν στον πολιτισμό μας αυτά τα παθογόνα, τότε είναι πιθανόν να βιώσουμε τα ίδια ή και χειρότερα στη ζωή μας", τόνισε.

Ο Ράιαν επέπληξε επίσης τις ανεπτυγμένες χώρες, λέγοντας ότι στο βόρειο ημισφαίριο διαχειρίζονται τα συστήματα υγείας τους "σαν να ήταν αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους" και τώρα ο κόσμος πληρώνει το τίμημα. "Στον βορρά, λόγω του μοντέλου κόστους των συστημάτων υγείας, τα έχουμε σχεδιάσει έτσι ώστε να αποδίδουν στο 95%, στο 98% και στο 100%. Eίναι σαν να έχουμε ένα μοντέλο αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους για τις υπηρεσίες υγείας. Λοιπόν, τώρα πληρώνουμε το τίμημα για αυτό", είπε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός βρίσκεται σήμερα, αντιμέτωπος με μία κρίσιμη πολιτική πρόκληση. Το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος συνεδριάζει για να εξετάσει τις συνέπειες της αργίας που έχει επιβληθεί στους Δημάρχους Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, και Λευκονοίκου, Πιερή Γυψιώτη. Οι δύο υποθέσεις ξεπερνούν τον νομικό χαρακτήρα και γίνονται καθαρά πολιτικά ζητήματα για την ηγεσία του ΔΗΣΥ, η οποία καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας, την πολιτική ευθύνη και την κοινωνική πίεση.