ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Άλλοι λάμπουν, άλλοι είναι άνεργοι! Που είναι σκόρερ των γκολ της χρονιάς! (ΒΙΝΤΕΟ)

Άλλοι λάμπουν, άλλοι είναι άνεργοι! Που είναι σκόρερ των γκολ της χρονιάς! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα «Puskas Award» στη μνήμη του θρυλικού Ούγγρου Φέρεντς Πούσκας (απεβίωσε στις 17/11 του 2006), είναι η χειροπιαστή αναγνώριση του κόσμου του ποδοσφαίρου στο ωραιότερο γκολ της χρονιάς. Είναι το βραβείο που απονέμεται σε ετήσια βάση από το 2009 και αφορά μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Συνήθως στο γκολ μετράει και η σπανιότητα της εκτέλεσης. Πρόκειται για ένα θαυμαστό επίτευγμα (μακρινό σουτ, περίτεχνη εκτέλεση, ατομική ενέργεια κλπ), το οποίο τελέστηκε εν ώρα αγώνα. Προφανώς και δεν μας απασχολεί σε ποια διοργάνωση επιτεύχθηκε και ούτε, φυσικά, παίζουν ρόλο η εθνικότητα ή το φύλο. Αρκεί η μπάλα να έχει καταλήξει στα δίχτυα με καθ’ όλα νόμιμο τρόπο και δεν συνδέεται με άλλες παραβατικές συμπεριφορές.

Εδώ είναι και οι 11 προηγούμενοι νικητές του βραβείου Puskas και τι συνέβη στην καριέρα τους!

Κριστιάνο Ρονάλντο (2009)

Αγώνας: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Πόρτο 1-0

Οι «κόκκινοι διάβολοι» επισκέπτονταν το «Dragao» με κίνδυνο να μείνει εκτός διοργάνωσης έχοντας ισοπαλία 2-2 στο «Old Trafford»

Μια ισοπαλία θα ήταν αρκετή για να φτάσει η Πόρτο στα προημιτελικά. Ωστόσο, ο Κριστιάνο είχε άλλη άποψη με έναν ασύλληπτο «κεραυνό» στο 6ο λεπτό από 36 μέτρα και με την μπάλα να πιάνει ταχύτητα 103 χιλιόμετρα την ώρα, υπέγραψε την πρόκριση.

Ο Ρονάλντο έκανε το ίδιο στη νίκη επί της Άρσεναλ, προσπάθησε και με την Μπαρτσελόνα αλλά δεν ήταν αρκετό ώστε να την εμποδίσει να κατακτήσει το τρόπαιο. Λίγο μετά από αυτήν την οδυνηρή ήττα, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Αλλά μετά από εννέα χρόνια και 2 πρωταθλήματα Ισπανίας, 2 κύπελλα, 3 Champions League, 2 Ισπανικά Σούπερ Καπ, 3 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, 3 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, έφυγε για μια νέα πρόκληση με την Γιουβέντους.

Χαμίτ Αλτιντόπ (2010)

Αγώνας: Τουρκία – Καζακστάν 3-0

Στα χαρτιά, η επίσκεψη της Τουρκίας στο Καζακστάν στον εναρκτήριο αγώνα των προκριματικών αγώνων για το Euro 2012 δεν φαινόταν το πιο δελεαστικό, αλλά ένα συγκεκριμένο γεγονός που συνέβη στο Astana Arena εκείνο το απόγευμα θα ψιθυριζόταν σε ολόκληρη την Ευρώπη αμέσως μετά τον τελικό σφύριγμα.

Η Τουρκία είχε προβάδισμα 1-0 χάρη στην στον Άρντα Τούραν και μόλις δύο λεπτά αργότερα διπλασίασαν τα τέρματα τους. Ένα κόρνερ απ’ τα αριστερά και η «ρουκέτα» του Ατιντόπ ήταν αρκετή ώστε να πάρει το βραβείο.

Εκείνη την εποχή, ο Τούρκος αγωνιζόταν στη Μπάγερν Μονάχου, αλλά όταν το συμβόλαιό του έληξε στο τέλος της σεζόν, ταξίδεψε στην Μαδρίτη για λογαριασμό της Ρεάλ.

Μέχρι και το 2018 αγωνιζόταν στην Ντάρμσταντ και αμέσως μετά αποσύρθηκε απ’ την ενεργό δράση.

Νεϊμάρ (2011)

Αγώνας: Σάντος – Φλαμένγκο 4-5

Πίσω στο 2011, μια μέρα του Ιούλη, παίζοντας ακόμα για τη Σάντος, απολάμβανε πολύ περισσότερο το ποδόσφαιρο στην πατρίδα του, πατούσε γερά στα πόδια του κι ετοιμαζόταν για τη μεγάλη… απογείωση.

Ξεκινώντας από πλάγια αριστερά, κατάφερε να ελιχθεί ανάμεσα από δύο αντιπάλους και μοίρασε τη μπάλα μόλις μια φορά για ν’ αποκτήσει περισσότερο χώρο.

Έγινε πάλι αποδέκτης, βρέθηκε στα όρια της περιοχής, έκανε μαγική ντρίμπλα στην κίνηση περνώντας τη μπάλα από τη μια πλευρά και το σώμα του από την άλλη και προτού τον γκρεμίσουν, είχε προλάβει να πλασάρει και να σκοράρει…

Εν έτει 2020 είναι η ακριβότερη μεταγραφή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, έχοντας κοστίσει 222 εκατομμύρια ευρώ στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Πλέον, αναζητά τρόπο διαφυγής από την πόλη του φωτός, τα έχει κάνει… πλακάκια με τον Νασέρ Αλ Κελαϊφί και είναι απεγνωσμένος για επιστροφή στη Βαρκελώνη.

Μίροσλαβ Στοχ (2012)

Αγώνας: Φενερμπαχτσέ – Γκεντσλερμπιρλιγκί 6-1

Ένας παλιός γνώριμος για τα ελληνικά δεδομένα, κέρδισε το βραβείο πίσω στο 2012. Στα εφηβικά του χρόνια, ο Σλοβάκος ήταν ένας από τους πιο περιζήτητους νέους στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αλλά αφού δεν κατάφερε να φτάσει στο επίπεδο που ήθελε στην Τσέλσι, έπαιξε στα «καναρίνια» της Πόλης.

Η φήμη του είχε υποχωρήσει μετά την αποχώρησή του από το «Stamford Bridge», αλλά το εκπληκτικό γκολ στην αναμέτρηση για την Γκεντσλερμπιρλιγκί στο πρωτάθλημα Τουρκίας, έδειξε γιατί οι «μπλε» τον υπέγραψαν.

Το μέλλον του όμως στη Φενέρ θα είχε καθοδική πορεία. Οι μεγάλες μεταγραφές των Τούρκων σε συνδυασμό με την εξωγηπεδική ζωή του ποδοσφαιριστή τον έφεραν σε ρίξη με τους ανθρώπους της ομάδας.  Μια σειρά από δανεισμούς τον έφερε στην Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ το 2013. Μετά ταξίδεψε στην Αλ Αϊν και μετά για την Σλάβια Πράγας κερδίζοντας δυο κύπελλα και ένα πρωτάθλημα. Τέλη Ιουνίου του 2019 ο 30χρονος Σλοβάκος εξτρέμ επέστρεψε για την δεύτερη θητεία του στον Δικέφαλο του Βορρά, η οποία δεν εξελίχθηκε ονειρικά. Το συμβόλαιο του Στοχ ολοκληρωνόταν το 2022, αλλά προτιμήθηκε από κοινού να μείνει ελεύθερος και να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς (2013)

Αγώνας: Σουηδία – Αγγλία 4-2

Δεν είναι ένας ποδοσφαιριστής σαν όλους τους άλλους. Ανήκει σε δική του, ξεχωριστή κατηγορία. Ο λόγος για τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς. Πόσες φορές έχει σκοράρει κάποιος με ανάποδο ψαλίδι, όπως έκανε ο Ζλάταν, στο φιλικό Σουηδίας – Αγγλίας, για το οποίο πήρε το βραβείο;

Αυτό ήταν το τρίτο και σαφώς καλύτερο τέρμα που πέτυχε ο «Ίμπρα» μέσα σε διάστημα 13 λεπτών, στην ανατροπή των Σουηδών κόντρα στους Άγγλους. Ο Σουηδός είχε κάνει στο 77′ το 2-2, στο 84΄το 3-2, ενώ κράτησε το 4-2 για το πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ως το… κερασάκι σε μια υπέροχη τούρτα.

Ο Χαρτ βγήκε εκτός περιοχής, έδιωξε την μπάλα με το κεφάλι, αλλά ο Ζλάταν -επειδή είναι ο Ζλάταν- δεν «μάσησε». Χωρίς να το σκεφτεί και πολύ γύρισε το κορμί του, έπιασε το ανάποδο ψαλιδάκι από απόσταση περίπου 25 μέτρων και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Εκείνη την εποχή ο Ίμπρα είχε μόλις υπογράψει με τους Παριζιάνους . Όταν έληξε το συμβόλαιο το 2016, είχε γίνει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο σύλλογο. Αφού πρωταγωνίστησε σε Eredivisie, Serie A, La Liga, Ligue 1 και Premier League όπου ευδοκιμήθηκε πριν τον τραυματισμό του, αποφάσισε να περάσει μερικά χρόνια στο MLS.

Μετά από δύο χρόνια, με τους συνδέσμους του να έχουν επουλωθεί πλήρως, ο 39χρονος πλέον επέστρεψε στην Ευρώπη και στην αγαπημένη του Μίλαν.

Χάμες Ροντρίγκες (2014)

Αγώνας: Κολομβία – Ουρουγουάη 2-0

Με τον Φαλκάο να παραμένει εκτός τραυματισμού, οι ελπίδες της Κολομβίας για το Παγκόσμιο του 2014 καρφώθηκαν στους ώμους του Ροντρίγκεζ, αλλά κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει πραγματικά πόσο μεγάλο αντίκτυπο θα έκανε.

Ενώ έχασε απ’ τον Μέσι το βραβείο για τον καλύτερο παίκτη του τουρνουά, ανταμείφθηκε για τις εξαιρετικές του επιδόσεις με μια μεταγραφή στη Ρεάλ. OΧάμες άκμασε αρχικά κάτω από τον Κάρλο Άνσελοττι, αλλά αγωνίστηκε με τον Ράφα Μπενίτεζ και εξοστρακίστηκε από τον Ζιντάν. Ένας δανεισμός προς την Μπάγερν Μονάχου του έδωσε ελπίδα καθώς τεχνικός ήταν ο Ανσελόττι, αλλά ακόμη και αυτό δεν πήγε καλά όταν απολύθηκε ο Ιταλός. Αυτή τη στιγμή παίζει για την Έβερτον στην Πρέμιερ Λιγκ (με τον Αντσέλτοτι ως προπονητή του).

Γουεντέλ Λίρα (2015)

Αγώνας: Γκοϊανέσια – Ατλέτικο Γκοϊανένσε 2-1

Από το 2009 μέχρι το 2014, μονάχα παίκτες φημισμένης αξίας έπαιρναν το βραβείο “Φέρεντς Πούσκας”. Το 2015 ο… άσημος Βραζιλιάνος Γουέντελ Λίρα της Γκοϊανένσα κατάφερε να το κατακτήσει μετά το φοβερό ακροβατικό του.

Αυτό το γκολ έμελλε να είναι από τα τελευταία του σε επαγγελματικό επίπεδο, αφού τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη δράση λόγω διαδοχικών τραυματισμών κάνοντας καριέρα ως…Youtuber!

Φαΐζ Σουμπρί 2016

Αγώνας: Penang – Pahang 4-1

Ένα ασύλλυπτο φάουλ που κατέληξε στα δίχτυα, αφού πρώτα η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, σε παιχνίδι ανάμεσα στην Penang και στην Pahang για το πρωτάθλημα. Το τέρμα του είχε παγκόσμια απήχηση, ο Σουμπρί παρέμεινε στην ομάδα μέχρι τον Ιανουαριο του 2019 και μετά από μήνα αποχής αγωνιζεται στους Northen Lions, 3η κατηγορία Μαλαισίας.

Ολιβιέ Ζιρού (2017)

Αγώνας: Άρσεναλ – Κρίσταλ Πάλλας 2-0

Για το «Χτύπημα του Σκορπιού» απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας ο Γάλλος πήρε το Ζιρού βραβείο για το πιο όμορφο γκολ της χρονιάς. Ο τότε επιθετικός της Αρσεναλ είχε αφήσει άφωνο το φιλοθεάμον κοινό με το εκπληκτικό γκολ που σημείωσε με ανάποδο τακουνάκι.

Μοχάμεντ Σαλάχ (2018)

Αγώνας: Λίβερπουλ – Έβερτον 1-1

Ήταν μια έκπληξη, όταν ο Σαλάχ πήρε το βραβείο του 2018. Δεν υπήρχε κάποιο λάθος με το γκολ, ένα έξυπνο σπρίντ και ένα τελείωμα από έναν παίκτη που ήταν απλώς ασταμάτητος εκείνη τη στιγμή. Αλλά ακόμη και οι οπαδοί της Λίβερπουλ θα σας πουν ότι πιθανότατα δεν ήταν το καλύτερο γκολ του Αιγύπτιου εκείνη την χρονιά.

Ο Σαλάχ κέρδισε στην πρώτη του σεζόν στην Λίβερπουλ το βραβείο του πρώτου σκόρερ, το Champions League στη δεύτερη και το πρωτάθλημα στην τρίτη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έπεται συνέχεια!

Ντάνιελ Σόρι (2019)

Αγώνας: Ντέμπρετσεν – Φερετσβάρος 2-1

Και όμως υπήρξε άνθρωπος που σταμάτησε τον Μέσι απ’ το να πάρει το πρώτο του βραβείο Πούσκας για το γκολ εναντίον της Ρεάλ Μπέτις.

Ο Ντάνιελ Σόρι γεννημένος στις 14 Οκτωβρίου 2000, ήταν ο νικητής του βραβείου την σεζόν που μας πέρασε.Ο νεαρός επιθετικός της Ντεμπρετσένι έκανε ονειρικό ντεμπούτο σκοράροντας με απίστευτο ανάποδο ψαλίδι στις καθυστερήσεις στο ντέρμπι με τη Φερεντσβάρος για το πρωτάθλημα Ουγγαρίας και δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του με 2-1.

Από τότε τα πράγματα δεν πήγαν καλά, η μετακίνηση στην Βίντι δεν λειτούργησε, οπότε πέρασε τις τελευταίες δύο σεζόν σε δανεισμούς. Πρώτα με την Μπουνταέρς και στην συνέχεια στην Μπουνταφόκι.

Οι φετινοί υποψήφιοι για το βραβείο:

  1. Σίρλεϊ Κρούζ (Κόστα Ρίκα – Παναμάς)
  2. Γιορτζιάν Ντε Αρασκαέτα (Σεαρά – Φλαμένγκο)
  3. Τζόρνταν Φλόρες (Σάμροκ Ρόβερς – Νταντάλκ)
  4. Αντρέ-Πιέρ Ζινιάκ (Τίγκρες – Πούμας UNAM)
  5. Σόφι Ίνγκε (Άρσεναλ – Τσέλσι)
  6. Ζλάτκο Γιουνούζοβιτς (Ραπίντ Βιέννης – Ζάλτσμπουργκ)
  7. Χλόμφο Κεκάνα (Μαμελόνι Σάνταουνς – Κέιπ Τάουν)
  8. Σον (Τότεναμ – Μπέρνλι)
  9. Λεονέλ Κινόνες (Κατόλικα – Μακαρά)
  10. Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα – Μαγιόρκα)
  11. Κάρολιν Βάιρ (Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Πηγή: www.redpress.gr

The post Άλλοι λάμπουν, άλλοι είναι άνεργοι! Που είναι σκόρερ των γκολ της χρονιάς! (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Μαθητής 6 ετών έφυγε από το σχολείο, διασταύρωσε δρόμους και πήγε σπίτι του χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς - Είπαν στον πατέρα ότι είναι στην τάξη

• Απεργούν οι εργαζομένοι στον κλάδο σκυροδέματος: Με συνθήματα έξω από το Υπουργείο «Δεν κάνουμε πίσω » - Βίντεο

• Βρήκαν κρυμμένο 25χρονο σε υποστατικό που μπήκε για να το κλέψει - Τον πρόδωσε ο συναγερμός

• Αντίστροφη μέτρηση για το e-kalathi: Πότε θα λειτουργήσει σε δοκιμαστική μορφή

• Τα ποσά και η χρηματοδότηση από Ε.Ε για ασυνόδευτα παιδιά – Η δέσμευση της Κύπρου μέσα από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης

• Πασίγνωστος Κύπριος παρουσιαστής αποκάλυψε την άγνωστη κόντρα του με τον Αβέρωφ Νεοφύτου - Δείτε βίντεο



Αίολη η αισιοδοξία για τη «διπλωματία του καφέ» -«Ναρκοθετεί» τα «ήρεμα νερά» η Άγκυρα

Αίολη η αισιοδοξία για τη «διπλωματία του καφέ» -«Ναρκοθετεί» τα «ήρεμα νερά» η Άγκυρα

Ενώ η Λευκωσία αναμένει στο ακουστικό για τα επόμενα βήματα στο κυπριακό και για τη σύγκληση της πενταμερούς συνάντησης, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, καταρρίπτει όλα όσα προσπαθεί η Αθήνα να παρουσιάσει το τελευταίο διάστημα μέσω του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη περί ήρεμων νερών στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι οποίες περνούν μέσα από το κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top