Γερμανικό ΥΠΕΞ: Πολύ περιορισμένες οι γερμανικές εξαγωγές όπλων στην Τουρκία

Γερμανικό ΥΠΕΞ: Πολύ περιορισμένες οι γερμανικές εξαγωγές όπλων στην Τουρκία

Σε δήλωση του προς το ΚΥΠΕ, εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών απαντά στις δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο οποίος σε συνέντευξη του στο περιοδικό Politico ανέφερε πως «η Γερμανία απορρίπτει τις εκκλήσεις της Αθήνας για επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ στο ΚΥΠΕ:

«Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου προβλέπεται οι ηγέτες της ΕΕ να ασχοληθούν και πάλι με τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προσπαθεί –και ως προεδρεύουσα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου- για αποκλιμάκωση και διάλογο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πολιτικές αποφάσεις για τον έλεγχο των εξαγωγών λαμβάνονται πάντοτε με το βλέμμα στραμμένο στο κλίμα ασφάλειας που επικρατεί στην εκάστοτε περιοχή και σε στενή συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ακολουθεί μια περιοριστική και υπεύθυνη πολιτική εξαγωγής αμυντικού εξοπλισμού.

Για τον λόγο αυτό προτού παρθεί απόφαση και δοθεί η άδεια σε κάθε ανάλογη περίπτωση, λαμβάνονται υπόψη τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας.

Σε μια σύγκριση πολλών ετών, οι αριθμοί αδειών που δόθηκαν και αφορούν στην Τουρκία βρίσκονται σε πολύ χαμηλό επίπεδο.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση -για τον λόγο αυτό- δεν έδωσε τα προηγούμενα χρόνια καμία άδεια για κρίσιμους εξοπλισμούς που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από την Τουρκία στο πλαίσιο τοπικών στρατιωτικών επιχειρήσεων», κατέληξε ο Γερμανός αξιωματούχος.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το κατοχικό καθεστώς προκαλεί - Η πολιτική ηγεσία σε δίλημμα για το ενδεχόμενο κλεισίματος των οδοφραγμάτων

Το κατοχικό καθεστώς προκαλεί - Η πολιτική ηγεσία σε δίλημμα για το ενδεχόμενο κλεισίματος των οδοφραγμάτων

Ενώ συνεχίζεται η παράνομη κράτηση των πέντε Ε/κ από το κατοχικό καθεστώς, οι κομματικές τοποθετήσεις κινούνται ανάμεσα στην «ψυχραιμία» και την ακινησία, με τα οδοφράγματα στο επίκεντρο μιας αμήχανης δημόσιας συζήτησης, την ώρα που η τουρκική πλευρά ενισχύει την παρουσία της στα κατεχόμενα όχι μόνο στρατιωτικά, αλλά και σε επίπεδο ψυχολογικού ελέγχου της κατάστασης.

BEST OF TOTHEMAONLINE