Διαμαρτύρονται οι νεφροπαθείς Αμμοχώστου - Αρνούνται να λάβουν θεραπεία αιμοκάθαρσης

Διαμαρτύρονται οι νεφροπαθείς Αμμοχώστου - Αρνούνται να λάβουν θεραπεία αιμοκάθαρσης

Σε τρίωρη διαμαρτυρία κατήλθαν από τις επτά το πρωί οι 45 νεφροπαθείς ασθενείς του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, που χρειάζονται αιμοκάθαραση, διαμαρτυρόμενοι για την απουσία γιατρού στη μονάδα αιμοκάθαρσης του νοσηλευτηρίου.

 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τους Γιώργο Κέζο, δεν υπάρχει γιατρός στην μονάδα αιμοκάθαρσης τα απογεύματα, τα σαββατοκύριακα και τις αργίες.

«Ζητούμε γιατρό on call, γιατί η μονάδα αιμοκάθαρσης στην επαρχία Αμμοχώστου δουλεύει δύο βάρδιες επί καθημερινής βάσεως εκτός από το απόγευμα της Κυριακής, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Οι υπεύθυνοι γιατροί του νοσοκομείου εργάζονται τις καθημερινές μέχρι τις 2:30 το απόγευμα. Από τις 2:30 μέχρι τις 6 δεν υπάρχει γιατρός και εκτελούν χρέη γιατρού οι νοσηλευτές και αυτό το πράμα είναι απαράδεκτο. Σε καμία επαρχία της Κύπρου δε συμβαίνει αυτό το πράμα, μόνο στην υποδεέστερη Αμμόχωστο», δήλωσε.

Εκφράζοντας την αγανάκτησή τόσο του ιδίου όσο και των υπόλοιπων νεφροπαθών ασθενών της επαρχίας, ανέφερε πως σε πολλές περιπτώσεις κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές, εξαιτίας της υποστελέχωσης.

"Υποσχέσεις ακούσαμε πολλές όλα αυτά το χρόνια", είπε. Συνέχισε λέγοντας πως και οι 45 ασθενείς είναι υποχρεωμένοι να το φτάσουν στα άκρα, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα οριστικά.

«Εάν δεν υπάρχει ανταπόκριση σε μια εβδομάδα είμαστε διατεθειμένοι να απεργήσουμε εκ νέου, όχι για τρεις ώρες, αλλά επ΄ αόριστον. Και οι 45 είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε τη ζωή μας, αρκεί να λυθεί οριστικά το πρόβλημα», είπε

Η διεύθυνση Λάρνακας – Αμμοχώστου υπέβαλε το αίτημα στο κεντρικό συμβούλιο του ΟΚΥπΥ, εδώ και τέσσερις μήνες, δήλωσε ο διευθυντής ΟΚΥπΥ Λάρνακας - Αμμοχώστου Γιώργος Καροτσάκης.

«Πράγματι υπάρχει ένα θέμα, το οποίο και εγώ στηρίζω. Όντως πρέπει να καλύψουμε αυτό το κενό», είπε.
«Από τότε που ανέλαβα τη θέση που έχω σήμερα δεν υπήρχε ούτε και ένας νεφρολόγος», ανέφερε, εξηγώντας πως «καταφέραμε να έχουμε σήμερα δύο νεφρολόγους, όμως χρειάζεται αυτοί οι γιατροί να καλύπτουν απογευματινές και βραδινές βάρδιες».

Σημείωσε ότι, «υπέβαλα το αίτημα στο κεντρικό συμβούλιο του ΟΚΥπΥ, εδώ και τέσσερις μήνες, αλλά υπήρχε θέμα εξεύρεσης των χρημάτων, διότι δεν το προνοούσε ο προϋπολογισμός».

Είπε επίσης πως αύριο θα έχει συνάντηση με το κεντρικό συμβούλιο, και εύχεται να εξευρεθεί λύση την οποία να δεχτούν και οι συντεχνίες και οι γιατροί.

«Είναι οικονομικό το θέμα αλλά είναι και θέμα βιωσιμότητας της μονάδας», είπε.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE