ΠΑΡΑ-THEMA

Οι λεπτές ισορροπίες στη μάχη κατά του Γ. Ελεγκτή- Τι σχεδιάζουν στο Προεδρικό

Οι λεπτές ισορροπίες στη μάχη κατά του Γ. Ελεγκτή- Τι σχεδιάζουν στο Προεδρικό

Πυρετώδεις είναι οι εργασίες στο Προεδρικό Μέγαρο που σχετίζονται με την προσπάθεια για στοιχειοθέτηση της υπόθεσης, που αφορά στην παραπομπή του Γενικού Ελεγκτή ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου για σκοπούς παύσης του.

Ανώτατα στελέχη του Προεδρικού σε συνεργασία με στελέχη της νομικής υπηρεσίας, έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας την υπόθεση και παρουσιάζονται- όπως πληροφορούμαστε- αισιόδοξοι για την έκβασή της.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες από ανώτερους λειτουργούς της νομικής υπηρεσίας, υπάρχει σχετική γνωμάτευση- που έχουν στα χέρια τους- και υποδεικνύει ότι υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας.

Στον αντίποδα και συγκεκριμένα στο στρατόπεδο του Γενικού Ελεγκτή, παρουσιάζονται έτοιμοι για τη νομική μάχη, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αλλά και σχετικές γνωματεύσεις, είναι αισιόδοξοι ότι το αίτημα του Προέδρου και του Γενικού Εισαγγελέα θα αποτύχει στο ανώτατο δικαστήριο.

Το Themaonline συνομίλησε με διακεκριμένους εκπροσώπους της νομικής κοινότητας της Κύπρου, με τις απόψεις να διίστανται. Εν τούτοις φαίνεται ότι η πλάστιγγα γέρνει οριακά προς τη μεριά του Γενικού Ελεγκτή.

Όλα εξαρτώνται από την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου. το ερώτημα όμως που αιωρείται είναι ποιος ή ποιοι θα αναλάβουν την ευθύνη της αποτυχίας μίας τέτοιας προσπάθειας για παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, εάν τελικά αυτή πέσει στο κενό.

Είναι προφανές, ότι δεν πρόκειται για μία ακόμη νομική μάχη της Κυβέρνησης, αφού από το αποτέλεσμα της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου, τίθεται ταυτόχρονα και θέμα αμιγώς πολιτικό ή ηθικό όσον αφορά την ευθύνη μίας τέτοιας αποτυχίας.

 

Η σκάλα της επιτυχίας πρέπει πρώτα να στηριχτεί σε κάτι σταθερό προτού μπορέσεις να την ανέβεις. Ποιος όμως θα τραυματιστεί ανεπανόρθωτα από μία πτώση; 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Φόνος στην Πέγεια: Το τελευταίο αντίο στον αδικοχαμένο Στέλιο – Πότε θα γίνει η κηδεία και η παράκληση της οικογένειας

Επίθεση Ρέμου στις Αρχές: Λέτε ψέματα, παραβιάζετε τον Νόμο, δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος

Εντοπισμός κινητών και ναρκωτικών σε επιχείρηση Αστυνομίας στις φυλακές - Σε εξέλιξη η έρευνα για τη βόμβα

Ελένη Μενεγάκη: Ανακοίνωσε το τέλος της από το καθημερινό - «Σβήνω το λαμπάκι μου και δεν θα ξανά μπω» - Δείτε Βίντεο

Όταν ο Φειδίας ανακαλύπτει... «δωρεάν» ανθρακούχο νερό στο Ευρωκοινοβούλιο - Παραδέχεται αποτυχία και επιστρέφει με poll στους followers του - Δείτε βίντεο

Aπολύθηκες; Μάθε τα δικαιώματα σου - Ολες οι λεπτομέρειες



Έπεσαν οι τόνοι στο εθνικό συμβούλιο - Δρομολόγηση συγκεκριμένων κινήσεων σε διπλωματικό επίπεδο

Έπεσαν οι τόνοι στο εθνικό συμβούλιο - Δρομολόγηση συγκεκριμένων κινήσεων σε διπλωματικό επίπεδο

Μία από τις κρισιμότερες συνεδριάσεις του Εθνικού Συμβουλίου η σημερινή, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό το φως των προκαταρκτικών εκθέσεων του ΓΓ των ΗΕ για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και λίγες μέρες πριν την ετοιμασία της έκθεσης Ολγκίν, η οποία σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, αναμένεται στις 10 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top