Το ΑΚΕΛ υποβάλλει ολοκληρωμένη πρόταση για το Κυπριακό

Το ΑΚΕΛ υποβάλλει ολοκληρωμένη πρόταση για το Κυπριακό

Το ΑΚΕΛ υποβάλλει ολοκληρωμένη πρόταση για το Κυπριακό, σύμφωνα με δημόσια ανακοίνωσή του.

Όπως γράφει η ανακοίνωση, "μπροστά στα νέα τετελεσμένα και τους τεράστιους κινδύνους που ελλοχεύουν για την υπόθεση του Κυπριακού και την ίδια την Κύπρο, το ΑΚΕΛ επιλέγει το δρόμο της εποικοδομητικής συμβολής με την υποβολή ολοκληρωμένης πρότασης για το πώς θα πρέπει να κινηθεί η ελληνοκυπριακή κοινότητα το αμέσως επόμενο διάστημα".

Όπως προστίθεται, "στόχος του ΑΚΕΛ είναι να συμβάλει ώστε να εξουδετερωθεί κάθε προσπάθεια για να τεθεί η λύση δύο κρατών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να προχωρήσουν τα πράγματα μπροστά στη συμφωνημένη βάση και πλαίσιο. Για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά, στη βάση του Πλαισίου Γκουτέρες και συγκλίσεων που επιτεύχθηκαν. Για λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως περιγράφεται από τα Ψηφίσματα του ΟΗΕ".

H Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ έχει ήδη συζητήσει και εγκρίνει την πρόταση, η οποία αφού κωδικοποιηθεί θα τεθεί πρώτα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και ακολούθως θα δημοσιοποιηθεί, καταλήγει η ανακοίνωση.

Το ΑΚΕΛ απευθύνει έκκληση προς όλους και όλες να συναισθανθούν ότι οι στιγμές που διέρχεται το Κυπριακό και η Κύπρο είναι κυριολεκτικά οριακές. Το διχοτομικό και κατοχικό στάτους κβο συνιστά απειλή για ολόκληρο τον κυπριακό λαό. Μόνος δρόμος για τη σωτηρία της Κύπρου είναι η λύση αρχών στο Κυπριακό, η απελευθέρωση και επανένωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Δεν είναι μόνο ο Καρούσος με τον Δίπλαρο. Δεν είναι μόνο ο Τορναρίτης. Και ασφαλώς δεν είναι μόνο μια ακόμη εσωκομματική αναστάτωση. Στον ΔΗΣΥ εξελίσσεται κάτι βαθύτερο: μια συζήτηση για την επόμενη ημέρα της παράταξης, η οποία θέτει στο τραπέζι τη σχέση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν το 2028 και τα όρια της κομματικής πειθαρχίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE