Το πουλί που μοιάζει στον... Σαλβαντόρ Νταλί

Το πουλί που μοιάζει στον... Σαλβαντόρ Νταλί

Υπάρχει ένα πουλί που ζει αποκλειστικά στο Περού και τη Χιλή, που μοιάζει στον Σαλβαντόρ Νταλί! Τα Ίνκα Τερν, με επιστημονική ονομασία Larosterna inca, είναι τα μόνα μέλη της οικογένειας Larosterna.

Ξεχωρίζουν από το βαθύ γκρι χρώμα του σώματός τους, το μαύρο χρώμα του κεφαλιού, το σκούρο πορτοκαλί του ράμφους τους και, κυρίως, για το άσπρο μουστάκι που φτάνει μέχρι την άκρη και των δυο πλευρών του κεφαλιού τους. Μάλλον τώρα καταλάβατε γιατί μας θύμισε τον Νταλί. Το μουστάκι δεν είναι απλά μακρύ, αλλά έχει και κλίση, σαν να το στρίβουν.

Τα Ίνκα Τερν ζουν σε βραχώδεις περιοχές κοντά στις ακτές και έχουν μήκος μόλις 40 εκατοστά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο Προεδρικό τη Δευτέρα η Μέτσολα – Στην ατζέντα η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, ασφάλεια, ενέργεια και μεταναστευτικό

Στο Προεδρικό τη Δευτέρα η Μέτσολα – Στην ατζέντα η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, ασφάλεια, ενέργεια και μεταναστευτικό

H πραγματοποίηση της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, την 1η Δεκεμβρίου 2025, αποτελεί μια στιγμή ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας για τη χώρα μας, καθώς εντάσσεται στην τελική προετοιμασία ενόψει της ανάληψης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το 2026 και σηματοδοτεί την αναγνώριση του ρόλου και της συμβολής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE