Ερσίν Τατάρ: Οι Τ/κ δεν θα ζήσουν υπό την κυριαρχία άλλου

Ερσίν Τατάρ: Οι Τ/κ δεν θα ζήσουν υπό την κυριαρχία άλλου

Οι Τ/κ έχουν την αρετή να έχουν το δικό τους «κράτος» και δεν θα ζήσουν κάτω από την κυριαρχία άλλου, δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ κάνοντας λόγο για επενδύσεις στο ψευδοκράτος που στέλνουν το μήνυμα ότι «είμαστε ένας από τους δύο ίσους, κυρίαρχους λαούς στην Κύπρο», κατά την έκφρασή του.



Ο Τ/κ ηγέτης μιλούσε σήμερα στα εγκαίνια της νέας μεγάλης βιβλιοθήκης του «πανεπιστημίου» Κερύνειας όπου υπενθύμισε ότι στην συνάντηση με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, της είπε πως στην Κύπρο, λόγω και των σημερινών συγκυριών, υπάρχει ανάγκη λύσης δύο κρατών, βασισμένη στην κυριαρχική ισότητα. Η Τουρκία, συνέχισε, βρίσκεται πάντοτε δίπλα τους και το ψευδοκράτος θα συνεχίσει να υπάρχει.

Παρά τα άδικα «εμπάργκο» που εφαρμόζονται εναντίον των Τ/κ, υποστήριξε ο κ. Τατάρ, το ψευδοκράτος ενδυναμώνεται με νέες επενδύσεις. Στηρίζοντας τον δίκαιο αγώνα τους, πρόσθεσε, θα δώσουν τα απαραίτητα μηνύματα και προς την διεθνή κοινότητα και προς την «ε/κ διοίκηση» - όπως αναφέρθηκε στην Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας – και προς τα ΗΕ.

Η μεγάλη βιβλιοθήκη του «πανεπιστημίου» Κερύνειας, είπε, διαθέτει 500.000 βιβλία και πρόσβαση σε 650 εκ. ιστότοπους. Πρόκειται, δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ, για μια μεγάλη, σύγχρονη επένδυση, από την οποία η «χώρα» έχει να κερδίσει και θα δείξει ότι το ψευδοκράτος και οι Τ/κ είναι μέρος της διεθνούς κοινότητας που υπάρχει.

AΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Δεν είναι μόνο ο Καρούσος με τον Δίπλαρο. Δεν είναι μόνο ο Τορναρίτης. Και ασφαλώς δεν είναι μόνο μια ακόμη εσωκομματική αναστάτωση. Στον ΔΗΣΥ εξελίσσεται κάτι βαθύτερο: μια συζήτηση για την επόμενη ημέρα της παράταξης, η οποία θέτει στο τραπέζι τη σχέση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν το 2028 και τα όρια της κομματικής πειθαρχίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE