ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα παιδιά σας και τα μάτια σας!Τρομακτικός αριθμός θανάτων - Κάθε 4 λεπτά ένα παιδί χάνει τη ζωή του στην άσφαλτο

Τα παιδιά σας και τα μάτια σας!Τρομακτικός αριθμός θανάτων - Κάθε 4 λεπτά ένα παιδί χάνει τη ζωή του στην άσφαλτο

Πεντακόσια παιδιά σκοτώνονται καθημερινά σε οδικές συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα κάθε 4 λεπτά ένα παιδί χάνει τη ζωή του στην άσφαλτο.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας περίπου 186.300 παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο ενώ εκατοντάδες άλλες χιλιάδες τραυματίζονται σοβαρά. Οι οδικές συγκρούσεις αποτελούν την 1η αιτία θανάτου σε ηλικίες 15-17 ετών. Ένα ποσοστό 38% των παιδιών που σκοτώνονται είναι πεζοί, ακολουθούν οι επιβάτες σε αυτοκίνητα με 36%, οι μοτοσικλετιστές με 14% και οι ποδηλάτες με 6%.

Τα στοιχεία δόθηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση, σε σημερινή διάσκεψη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο GC School of Careers, παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, και η οποία σηματοδότησε την επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας που εξαγγέλθηκε από τον ΠΟΥ με θέμα την «Οδική Ασφάλεια των Παιδιών».

Η εκστρατεία διοργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό REACTION και τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους αρμόδιους φορείς, υπό τον τίτλο #savekidslivesinCyprus2015, την εβδομάδα 4-11 Μαΐου, σε όλη την Κύπρο.

 

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης τόνισε ότι η προστασία των παιδιών από κάθε κίνδυνο αποτελεί υπέρτατη ευθύνη της κοινωνίας. Θέτουμε όμως καθημερινά τα παιδιά μας σε θανάσιμο κίνδυνο, όταν τα μεταφέρουμε με το αυτοκίνητα μας χωρίς να φροντίζουμε να είναι προσδεδεμένα με ασφάλεια ή όταν δεν τηρούμε τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, σημείωσε και κάλεσε τα παιδιά να πρωτοστατήσουν και όχι μόνο να τηρούν τα ίδια τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας αλλά να απαιτούν την τήρησή τους κι από τους γονείς τους.

 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του REACTION και Αντιπρόεδρο του Πανευρωπαϊκού Φόρουμ Νέων για την Οδική Ασφάλεια, Μάριο Σταύρου, 23 παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών έχασαν την ζωή τους σε οδικές συγκρούσεις στην Κύπρο από το 2000. Παράλληλα οι νεκροί της ηλικιακής ομάδας 15-24 ετών φτάνουν τους 312. Χειρότερη χρονιά για την οδική ασφάλεια των παιδιών στην Κύπρο, ήταν το 2005 όπου και είχαμε 5 νεκρά παιδιά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, σύμφωνα με τον κ. Σταύρου προκαλεί το γεγονός ότι στην Κύπρο, την περίοδο 2005-2009 είχαμε 4.324 ανήλικους παραβάτες τροχαίων αδικημάτων με τους 135 να είναι ηλικίας κάτω των 14 ετών.

 

Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου σημείωσε ότι έχουμε όλοι καθήκον να προστατεύσουμε τα παιδιά από κάθε κίνδυνο, αλλά και να τα διδάξουμε πως να προστατεύουν τους εαυτούς τους, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι με τη συνεργασία των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών με κοινωνικούς φορείς και οργανισμούς, όπως ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου και ο Reaction, η Κύπρος θα συγκαταλέγεται σύντομα ανάμεσα στις καλύτερες χώρες παγκόσμια σε ό,τι αφορά την οδική ασφάλεια.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Καιρός: Μέχρι πότε θα έχουμε βροχές - Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

• Στα χέρια της Αστυνομίας ο 49χρονος που απέδρασε από ιδιωτική κλινική στη Λάρνακα

• Προσοχή απάτη: Προσποιούνται λειτουργούς της Revolut και εξαπατούν πολίτες με βιντεοκλήσεις

• Τρόμος για Έλληνα ηθοποιό: Εκτοξεύθηκε από τη μηχανή του μετά από τροχαίο - Δείτε βίντεο

• Αλκοόλ και οδήγηση: «Καμπανάκι» για την περίοδο Χριστουγέννων - Οι ποινές και οι τιμές

• Πώς να απολαύσεις το γιορτινό τραπέζι χωρίς ενοχές – Διατροφολόγος στο «Τ»



Αστυνομία: Αυτοί επιστρέφουν στις θέσεις τους ως Βοηθοί Αρχηγοί και ως Ανώτερος Αστυνόμος

Αστυνομία: Αυτοί επιστρέφουν στις θέσεις τους ως Βοηθοί Αρχηγοί και ως Ανώτερος Αστυνόμος

Μετά από επανεξέταση ακυρωτικών αποφάσεων, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει ο περί Αστυνομίας Νόμος του 2004, αποφάσισε όπως αποκατασταθούν οι ακόλουθες προαγωγές στο βαθμό του Βοηθού Αρχηγού και του Ανώτερου Αστυνόμου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top