ΙΣΡΑΗΛ: Άνδρας επιχείρησε να κάψει την εκκλησία της Γεσθημανής και συνελήφθη - Ρατσιστικά κίνητρα λέει η Εκκλησία - 'Ευχαριστούμε τον Θεό...'

ΙΣΡΑΗΛ: Άνδρας επιχείρησε να κάψει την εκκλησία της Γεσθημανής και συνελήφθη - Ρατσιστικά κίνητρα λέει η Εκκλησία - 'Ευχαριστούμε τον Θεό...'

Ένας άνδρας επιχείρησε να πυρπολήσει την εκκλησία της Γεθσημανής στην Ανατολική Ιερουσαλήμ αλλά συνελήφθη από την ισραηλινή αστυνομία.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 49χρονο, ο οποίος έριξε κάποιο «εύφλεκτο υγρό» μέσα στην εκκλησία, ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ, χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις και κάνοντας μόνο λόγο για «ζημιές».

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο των Εκκλησιών των Αγίων Τόπων, τον Ουάντι Άμπου Νάσαρ, ο ύποπτος είναι ένας Ορθόδοξος Εβραίος.

«Ευχαριστούμε τον Θεό για τη γρήγορη κατάσβεση της φωτιάς», πρόσθεσε. Ο Νάσαρ ζήτησε από τις αρχές να ερευνήσουν την υπόθεση και έκανε λόγο για πιθανά «ρατσιστικά κίνητρα», στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ένας εκπρόσωπος της πυροσβεστικής είπε ότι η φωτιά «ευτυχώς δεν επεκτάθηκε σε όλη την εκκλησία», που όμως γέμισε με καπνούς. Ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι είδε μαυρισμένα στασίδια.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς κατήγγειλε το συμβάν, υποστηρίζοντας ότι ο ύποπτος είναι ένας «τρομοκράτης Ισραηλινός έποικος» και ανέφερε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση ευθύνεται για αυτές τις επιθέσεις.

Η Εκκλησία της Γεθσημανής ή Βασιλική της Αγωνίας, όπως αποκαλείται επίσης, είναι χτισμένη στους πρόποδες του Όρους των Ελαιών, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, στο σημείο όπου σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση προσευχήθηκε και συνελήφθη ο Ιησούς Χριστός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.