LIKE ONLINE

Τα νέα μοντέλα τρισδιάστατων εκτυπωτών τροφίμων

Τα νέα μοντέλα τρισδιάστατων εκτυπωτών τροφίμων

Το μέλλον της τεχνολογίας τροφίμων ήταν το θέμα της μεγάλης έκθεσης τρισδιάστατης εκτύπωσης τροφίμων στο Φένλο της Ολλανδίας, στα τέλη Απριλίου.

Δεν ήταν λίγοι οι συμμετέχοντες που πιστεύουν ότι η εκτύπωση τροφίμων θα αλλάξει εντελώς τον τρόπο που μαγειρεύουμε και τρώμε.

Η εταιρία By Flow, για παράδειγμα, παρουσίασε τρισδιάστατους εκτυπωτές τροφίμων, ικανούς να δημιουργήσουν τέλεια σχήματα στις τροφές που παράγουν.«Επιστρέφουμε στην εποχή, που οι φούρνοι μικροκυμάτων κατέφτασαν στις κουζίνες και ο κόσμος δεν ζέσταινε το φαγητό του, σ’ αυτούς, γιατί δεν μπορούσε να καταλάβει το τι ακριβώς ήταν. Οι εκτυπωτές τροφίμων στηρίζονται σε διαφορετική τεχνολογία, αλλά έχουν το ίδιο κόνσεπτ. Όταν δείτε το ζήτημα με ανοικτό μυαλό, τότε θα μπορέσετε να εκτυπώσετε το φαγητό σας» δήλωσε ο Μάρσιο Μπαράντες, διευθυντής πωλήσεων της εταιρίας By Flow.

Η εταιρία Print2Taste παρουσίασε τη δική της καινοτομία. Μπορείτε να σχεδιάσετε ένα απλό σχήμα στην ταμπλέτα σας και μετά να το τυπώσετε, χρησιμοποιώντας μια γλυκιά ζελατίνα. Η κεφαλή του εκτυπωτή έχει δημιουργηθεί ειδικά για την επεξεργασία τροφίμων.

«Τα πάντα εξαρτώνται από το άτομο που χρησιμοποιεί τον εκτυπωτή. Τα πάντα είναι προσωποποιημένα. Εάν κάποιος έχει έλλειψη σε βιταμίνη D, μπορείτε να την προσθέσετε. Εάν κάποιος άλλος έχει έλλειψη σε κάτι άλλο, μπορείτε να προσθέσετε ενέργεια με τη μορφή πρωτεΐνης ή λίπους. Εάν κάποια άτομα είναι παχύσαρκα ή υπέρβαρα μπορούν να αυξήσουν τις ίνες, έτσι ώστε να αισθανθούν πληρότητα πιο γρήγορα και να μην παίρνουν τόση πολλή ενέργεια» επισήμανε η Μέλανι Σέντζερ, υπεύθυνη ανάπτυξης της καινοτομίας για την Print2Taste.

Μερικά ευρωπαϊκά σούπερ μάρκετ ήδη τεστάρουν κάποια κέικ φτιαγμένα από τρισδιάστατους εκτυπωτές τροφίμων. Το ίδιο κάνουν και κάποια εστιατόρια με επιδόρπια. Όλα αυτά θα γενικευτούν πολύ σύντομα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top