Εκπρόσωπος ΥΠΑΜ Τουρκίας: 'Υπέρ επίλυσης προβλημάτων σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο διά διαλόγου'

Εκπρόσωπος ΥΠΑΜ Τουρκίας: 'Υπέρ επίλυσης προβλημάτων σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο διά διαλόγου'

Υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο διά του διαλόγου είναι η Τουρκία, δήλωσε η εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας Σεμπνέμ Ακτόπ σε συνέντευξη Τύπου.

“Για την επίλυση των ζητημάτων στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία είναι όπως πάντα υπέρ του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας. Υποστηρίζει ότι τα ζητήματα πρέπει να επιλύονται με διάλογο χωρίς προϋποθέσεις”, είπε η εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΑΜ.

Ανέφερε ότι “οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο να προστατεύουν τα δικαιώματα και συμφέροντα της χώρας μας και της ‘τδβκ’ και να εγγυώνται την ειρήνη και την ασφάλεια στην Κύπρο με βάση τις συμφωνίες εγγυήσεων και συμμαχίας”.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οδοφράγματα, περιβάλλον και ανταλλαγές αρχείων στην ατζέντα της τριμερούς

Οδοφράγματα, περιβάλλον και ανταλλαγές αρχείων στην ατζέντα της τριμερούς

Σε ρυθμούς τελικής προετοιμασίας για την τριμερή συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδης, του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, και Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν, στις 9 Νοεμβρίου φαίνεται να κινούνται οι τρεις πλευρές.

BEST OF TOTHEMAONLINE