Συμφώνησαν Τζόνσον -Φον Ντερ Λάιεν: Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για οριστικοποίηση συμφωνίας

Συμφώνησαν Τζόνσον -Φον Ντερ Λάιεν: Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για οριστικοποίηση συμφωνίας

Δεν συντρέχουν ακόμα οι προϋποθέσεις για συμφωνία επί της μελλοντικής σχέσης ΕΕ- ΗΒ, διαπίστωσαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Συγκεκριμένα, σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσαν Τζόνσον και Φον Ντερ Λάιεν, "όπως συμφωνήθηκε το Σάββατο, αποτιμήσαμε σήμερα τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις και συμφωνήσαμε ότι οι όροι για την οριστικοποίηση μιας συμφωνίας δεν υπάρχουν λόγω των υπόλοιπων σημαντικών διαφορών σε τρία κρίσιμα ζητήματα: ισότιμους όρους ανταγωνισμού, διακυβέρνηση και αλιεία".

"Ζητήσαμε από τους Αρχηγούς Διαπραγματευτές και τις ομάδες τους να προετοιμάσουν μια επισκόπηση των υπόλοιπων διαφορών που θα συζητηθούν σε μια φυσική συνάντηση στις Βρυξέλλες τις επόμενες ημέρες", αναφέρουν.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βρετανικές Βάσεις: Διάλογος με το Λονδίνο ή προεκλογική σύγκρουση - Επιλέγει χαμηλούς τόνους η Kυβέρνηση

Βρετανικές Βάσεις: Διάλογος με το Λονδίνο ή προεκλογική σύγκρουση - Επιλέγει χαμηλούς τόνους η Kυβέρνηση

Στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας επανέρχεται το ζήτημα των Βρετανικών Βάσεων, αυτή τη φορά μέσα από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου και τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου που επιχειρούν να χαράξουν τη γραμμή της κυβέρνησης. Την ώρα που η προεκλογική περίοδος για τις βουλευτικές εκλογές ανεβάζει τους τόνους, το θέμα μετατρέπεται σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, με διαφορετικές προσεγγίσεις να συγκρούονται.

BEST OF TOTHEMAONLINE