ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Όσο να ‘ναι θα συμφωνεί μαζί μας και ο Πρόδρομος Πετρίδης…

Όσο να ‘ναι θα συμφωνεί μαζί μας και ο Πρόδρομος Πετρίδης…

Τον τίτλο και όσα αναφέρει ο γραφών πιο κάτω ήταν στις σκέψεις του από το βράδυ της Δευτέρας, όταν ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας, αν και η επόμενη μέρα βρήκε τους «γαλαζοκίτρινους» να έχουν στο προπονητικό κέντρο «Pari Match Αρχάγγελος» και τη δική τους περιπέτεια με κρούσματα κορωνοϊού.

Όπως να ΄χει, όμως, βασιζόμενοι στο αγωνιστικό κομμάτι και στην παρουσία του ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι αιωνίων, θέλουμε να επισημάνουμε ορισμένα πράγματα, οποία θεωρούμε ότι στο…. τέλος της ημέρας θα συμφωνεί μαζί μας και ο πρόεδρος, Πρόδρομος Πετρίδης.

Πρώτα από όλα, μπορεί στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας να υπάρχουν παίκτες που ήταν και τις προηγούμενες χρονιές, όταν ο ΑΠΟΕΛ κατακτούσε τίτλους, αλλά οι παίκτες που ήρθαν το περασμένο καλοκαίρι για να κάνουν τη διαφορά και να ενδυναμώσουν σε μεγάλο βαθμό την ομάδα, δεν έχουν προσφέρει.  Δεν είναι οι παίκτες που θα ήθελαν στην ομάδα και σίγουρα η ευθύνη για αυτές τις επιλογές βαραίνει αυτούς που είχαν χέρι στον προγραμματισμό του περασμένου καλοκαιριού.

Σίγουρα στον χώρο του ποδοσφαίρου δεν μπορείς να έχεις συνεχώς για χρόνια επιτυχίες, διακρίσεις, θριάμβους, αλλά θα έρθει και η περίοδος που θα δεχθείς «χαστούκια», όπου, όμως, μέσα από αυτά θα πρέπει να τα διαχειριστείς σωστά, να βρεις λύσεις, να κάνεις τις ιδανικές αυτές κινήσεις που θα δώσουν την… ανάκαμψη.

Ο ΑΠΟΕΛ μετράει 7 συνεχόμενα πρωταθλήματα, με τη διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη να προβαίνει σε αλλαγές σε κρίσιμες καμπές αγωνιστικών περιόδων, αλλά είτε είχε την ομάδα, είτε την τύχη, είτε και τις συγκυρίες με το μέρος της η ομάδα, καταφέρνοντας στο τέλος να είναι αυτή που να γευόταν το νέκταρ της επιτυχίας.

Παρόλα αυτά, δεν θα σου βγαίνει κάθε χρονιά η όλη πολιτική, στρατηγική, τακτική που ακολουθείς, αλλά θα έρθει και αυτή που θα πάθεις και το… στοίχημα είναι να μάθεις από αυτά.

Ναι μεν όταν έφευγαν σημαντικοί παίκτες από τον ΑΠΟΕΛ, ή όταν η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη έδιωχνε προπονητές με το… τσουβάλι, κατάφερνε στο τέλος και πανηγύριζε τίτλους.  Ίσως να ήταν καλό για τη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ να… μιμηθεί άλλες διοικήσεις.  Είτε αυτή της ΑΕΛ, όταν από τον Μάρτη του 2018 που είναι στον πάγκο της ομάδας ο Ντούσαν Κέρκεζ, υπήρξαν οι στιγμές που πέρασε από το μυαλό του Ανδρέα Σοφοκλέους για να δείξει την πόρτα εξόδου στον Κυπροποιημένο κόουτς, αλλά τελικά τον στήριξε (σ.σ. θυμίζουμε είχε αναφέρει κάτι τέτοιο ο Ντούσαν Κέρκεζ στη φιέστα των κυπελλούχων τον Μάιο του 2019). Είτε ακόμη και αυτή της Ομόνοιας, όταν με τον Χένινγκ Μπεργκ στον πάγκο οι «τριφυλλοφόροι» είχαν να κερδίσουν παιχνίδι σε Κύπρο και Ευρώπη από τη 18η Οκτωβρίου 2020, καταφέρνοντας 03 Δεκεμβρίου να επιστρέψει στις επιτυχίες.  Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα υπήρξε από αρκετούς και η κριτική… μηδενισμού στην Ομόνοια και προς το πρόσωπο του Νορβηγού κόουτς, αλλά τελικά ούτε που πέρασε από το μυαλό του Σταύρου Παπασταύρου το θέμα διαζύγιο.

Αν και υπάρχουν αρκετοί που πιστεύουν πως η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη πρόσφερε ότι έχει να προσφέρει και πως ξεκίνησε να… φθείρεται, και πως επιβάλλεται αλλαγή, αν και εφόσον ο ίδιος ο πρόεδρος νιώθει ότι έχει κουραστεί και πως πρέπει να παραδώσει τη σκυτάλη της προεδρίας με το τέλος της τρέχουσας σεζόν, τότε θα πρέπει να ξεκινήσει τις διεργασίες για μία ομαλή διάδοχο κατάσταση.

Εμείς, βέβαια, μέχρι στιγμής δεν έχουμε παρατηρήσει κάτι ότι θα προβεί σε παράδοση της σκυτάλης της προεδρίας, τόσο μέσα από τις κινήσεις που κάνει, όσο και σε δημόσιες τοποθετήσεις του, αλλά εάν και εφόσον συνεχίσει, τότε θα πρέπει να δυναμώσει για τα καλά, παραδεχόμενος, όμως, πρώτα, τα πολλά λάθη που έγιναν αυτή τη σεζόν σε διάφορους τομείς, να πει όλα τα mea culpa που του αναλογούν, να μάθει από τα λάθη του και να μπορέσει από τη νέα περίοδο να είναι πιο… ενισχυμένος.

Τι εννοούμε… ενισχυμένος; Να μπορέσει να κερδίσει ένα σημαντικό κομμάτι της αντιπολίτευσης του στο οικοδόμημα του ΑΠΟΕΛ, μιας και παρατηρούμε ότι είναι αρκετή η κριτική και τα μουρμουρητά που δέχεται τόσο από πρώην παράγοντες, όσο και από γνωστούς και αγνώστους υποστηρικτές του συλλόγου.

Σίγουρα, ο πρώτος και ο τελευταίος λόγος για το πως ο ΑΠΟΕΛ θα μπορέσει να βρει και πάλι τον δρόμο του ανήκει στην παρούσα διοίκηση, άρα αναμένουμε ότι μετά που θα… ξεμπερδέψει με το θέμα που προέκυψε με τα κρούσματα κορωνοϊού, ο Πρόδρομος Πετρίδης θα έχει πολλά να πει.

Διαβάστε επίσης: 

Οι αυτοκρατορίες «πέφτουν» από… μέσα – Οι κακές συνήθειες του ΑΠΟΕΛ

ΞΕΣΠΑΣΜΑ από παλαίμαχο ΑΠΟΕΛ: «Αν πάω εγώ με τον Παντζιαρά θα παίξουμε καλύτερα-Σαν να πάνε περίπατο»

Παίζει ΔΥΝΑΤΑ του Εφραίμ για ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ των πρωτοπόρων!

Έμοιαζε με… Ομόνοια την ΕΠΟΧΗ της μιζέριας

 

The post Όσο να ‘ναι θα συμφωνεί μαζί μας και ο Πρόδρομος Πετρίδης… appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top