Στα επόμενα 24ωρα αναμένεται η άδεια για επείγουσα χρήση του εμβολίου της Pfizer στις ΗΠΑ

Στα επόμενα 24ωρα αναμένεται η άδεια για επείγουσα χρήση του εμβολίου της Pfizer στις ΗΠΑ

Από τις 4.00 το απόγευμα και μέχρι περίπου τη 1.00 τα ξημερώματα (ώρα Κύπρου) αναμένεται να συνεδριάζει η ανεξάρτητη επιτροπή που συμβουλεύει την αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φαρμάκων και Τροφίμων, FDA, με αντικείμενο την έκτακτη επείγουσα έγκριση (EUA) του εμβολίου της Pfizer.

Την ανεξάρτητη επιτροπή απαρτίζουν 17 τακτικά και 13 προσωρινά μέλη, που είναι εμπειρογνώμονες στον κλάδο των εμβολίων, λοιμωξιολόγοι, αντιπρόσωποι της φαρμακευτικής βιομηχανίας και ένας εκπρόσωπος των καταναλωτών.
 
Θα εξετάσουν πιθανά προβλήματα από την μέχρι στιγμής χρήση του εμβολίου, τα οποία αφορούν κυρίως την ασφαλή του χρήση. Δεν αποκλείεται να εισηγηθούν κάποιους περιορισμούς στην EUA, ιδίως μετά τις αλλεργικές αντιδράσεις σε δύο εμβολιασθέντες στη Βρετανία.

Επειδή τα μέλη της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τροφίμων εξετάζουν εδώ και μέρες τα αποτελέσματα των ερευνών, θεωρείται βέβαιο ότι στην περίοδο της επείγουσας χρήσης του θα υπάρχουν περιορισμοί στον εμβολιασμό διαφόρων τμημάτων του πληθυσμού, όπως νέων κάτω των 16 ετών, ατόμων με χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα και με σοβαρά προβλήματα αλλεργιών.
 
Μία σημερινή υπερψήφιση από την ανεξάρτητη συμβουλευτική επιτροπή δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το εμβόλιο θα λάβει αμέσως έγκριση. Αν και συνήθως η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία ακολουθεί την άποψή της, ίσως χρειαστούν ακόμη λίγα 24ωρα μέχρι να δοθεί το πράσινο φως στη Pfizer για την διανομή των εμβολίων. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει αν δεν αποφασίσει και η αρμόδια συμβουλευτική επιτροπή Κέντρων Επιδημιολογικού Ελέγχου και Πρόληψης (CDC), που έχει προγραμματίσει τη διήμερη συνεδρίασή του την Παρασκευή και το Σάββατο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Γιώργος Βασιλείου πέρασε στην ιστορία – Με τις πρέπουσες τιμές η κηδεία του πρώην ΠτΔ

Ο Γιώργος Βασιλείου πέρασε στην ιστορία – Με τις πρέπουσες τιμές η κηδεία του πρώην ΠτΔ

Η Κύπρος αποχαιρέτησε σήμερα έναν πολιτικό που σφράγισε με την παρουσία του τη σύγχρονη ιστορία του τόπου. Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γιώργος Βασιλείου, οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία, με την Πολιτεία και τον λαό να αποτίουν φόρο τιμής στον άνθρωπο των μεταρρυθμίσεων και του εκσυγχρονισμού. Το ThemaOnline κατέγραψε λεπτό προς λεπτό την τελετή, τις αφίξεις των επισήμων και το κλίμα από τον χώρο της κηδείας.

BEST OF TOTHEMAONLINE