Μπερδεύτηκαν: Φαρμακευτική έβαλε σε συσκευασίες αντικαταθλιπτικών χάπια για τη… στυτική δυσλειτουργία

Μπερδεύτηκαν: Φαρμακευτική έβαλε σε συσκευασίες αντικαταθλιπτικών χάπια για τη… στυτική δυσλειτουργία

Σε μια... γκάφα υπέπεσε μια φαρμακευτική εταιρεία του Τενεσί, ονόματι AvKare, η οποία προέβη σε ανάκληση σκευασμάτων της, μετά το λάθος κάποιων υπαλλήλων της.

Χιλιάδες χάπια στυτικής δυσλειτουργίας συσκευάστηκαν κατά λάθος μαζί με αντικαταθλιπτικά προκαλώντας ανησυχία και πανικό σε πολλούς πελάτες της, όπως αναφέρει η NY Post.

Η γκάφα ανάμειξε τα περιεχόμενα από τις συσκευασίες των δισκίων τραζοδόνης των 100 mg - ένα φάρμακο για μείζονα καταθλιπτική διαταραχή - και των δισκίων σιλδεναφίλης των 100 mg, το δραστικό συστατικό του Viagra, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας.

Η AvKare ισχυρίστηκε ότι «τα προϊόντα αναμίχθηκαν κατά λάθος κατά την συσκευασία τους σε εγκατάσταση μιας εταιρείας με την οποία συνεργάζονται».

Κάποιοι έσπευσαν να αναφέρουν ότι η γκάφα πρόκειται για... πταίσμα, καθώς η στυτική δυσλειτουργία έχει συνδεθεί, σε ορισμένες περιπτώσεις, με ζητήματα ψυχικής υγείας.

Ωστόσο, αυτή η γκάφα μπορεί να προκαλέσει τεράστια προβλήματα σε όσους αναμείξουν τα χάπια, καθώς μια τυχόν λανθασμένη δοσολογία των χαπιών τραζοδόνης μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες ενέργειες που κυμαίνονται από δυσκοιλιότητα έως θολή όραση.

Εν τω μεταξύ, η ακούσια λήψη σιλδεναφίλης μπορεί και αυτή με την σειρά της να οδηγήσει σε επικίνδυνες διακυμάνσεις της αρτηριακής πίεσης για όσους λαμβάνουν φάρμακα με συστατικό τους τα νιτρικά άλατα.

ΑΠΟ newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βίντεο - «Δεν είναι απλό φαινόμενο»: Προειδοποίηση Λέκκα μετά τον σεισμό των 5,3 Ρίχτερ – Κρίσιμες ώρες για την Κύπρο

Βίντεο - «Δεν είναι απλό φαινόμενο»: Προειδοποίηση Λέκκα μετά τον σεισμό των 5,3 Ρίχτερ – Κρίσιμες ώρες για την Κύπρο

Μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,3 Ρίχτερ που ταρακούνησε την Κύπρο το πρωί της Τετάρτης, 12 Νοεμβρίου, ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, προειδοποιεί για την ανάγκη ψυχραιμίας αλλά και προσοχής, επισημαίνοντας ότι το φαινόμενο δεν είναι απλό και οι επόμενες 48 ώρες θα είναι καθοριστικές για την εξέλιξή του.

BEST OF TOTHEMAONLINE