ΚΥΠΡΟΣ - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ: Την ιδέα για υπαίθριες λειτουργίες ρίχνει στο 'τραπέζι' κανονολόγος

ΚΥΠΡΟΣ - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ: Την ιδέα για υπαίθριες λειτουργίες ρίχνει στο 'τραπέζι' κανονολόγος

Την εκτίμηση ότι μπορούν να γίνουν και υπαίθριες λειτουργίες με τήρηση των πρωτοκόλλων ή ακόμα και κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας των Χριστουγέννων αντί για μόνο το πρωί, εξέφρασε η Αρετή Δημοσθένους Κανονολόγος – Ισλαμολόγος στο ΚΥΠΕ.


Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η κ. Δημοσθένους ανέφερε πως η εκκλησία δεν είναι καφετέρια ή γυμναστήριο, σημειώνοντας πως μπορούν να γίνουν υπαίθριες λειτουργίες το μεσημέρι, ακόμη και τρεις λειτουργίες την ίδια μέρα, ακόμη και σε στάδια κρατώντας αποστάσεις και εφαρμόζοντας τα μέτρα. 

Επεσήμανε δε, πως δεν είναι ανάγκη όλα να γίνουν το πρωί, χαράματα, αναφέροντας πως με βάση τους Ιερούς Κανόνες μπορούν να γίνουν κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας των Χριστουγέννων. Η ίδια εκτίμησε πως θα ανοίξουν οι εκκλησίες, διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι είναι πολύ λίγοι που θα εκκλησιαστούν και αυτοί θα εφαρμόσουν και τα μέτρα.

Το πνεύμα είναι που δίνει τη ζωή, την ελπίδα, την υγεία σημείωσε, προσθέτοντας πως η πολυπαραγοντικότητα των μέτρων είναι απαραίτητη για την καταπολέμηση της πανδημίας και όχι η μονομέρεια. 

Ο κορωνοϊός είπε η κ. Δημοσθένους, υπάρχει και συμφωνούμε όλοι ότι πρέπει να τον νικήσουμε, προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι Συνοδικοί επιθυμούν να ανοίξουν οι εκκλησίες μέσα στις γιορτές σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ότι έχουν εκφράσει την άποψή τους αυτή με επιστολές και αναρτήσεις.  Το ίδιο έπραξε και ο Αρχιεπίσκοπος, ανέφερε, προσθέτοντας ότι την ερχόμενη Τρίτη θα συνέλθει για αυτό το σκοπό και η Ιερά Σύνοδος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής: Μακρύς ο δρόμος για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις - Παραμένει «ζωντανή» η διαδικασία - Προχωράμε βήμα-βήμα

Πενταμερής: Μακρύς ο δρόμος για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις - Παραμένει «ζωντανή» η διαδικασία - Προχωράμε βήμα-βήμα

Ακόμα μια άτυπη πενταμερή διάσκεψη έλαβε τέλος, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για επανέναρξη των συνομιλιών. Παρά το γεγονός ότι ο ΓΓ των ΗΕ προσπάθησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση, τα πράγματα παραμένουν στάσιμα, ωστόσο το μόνο θετικό συμπέρασμα από τη Νέα Υόρκη, είναι πως το κυπριακό παραμένει «ζωντανό» μέχρι τις λεγόμενες «εκλογές» στα κατεχόμενα, τον Οκτώβριο.

BEST OF TOTHEMAONLINE