Τμ. Μετεωρολογίας: Έρχεται «μίνι κακοκαιρία» - «Οι βροχές δυνατό να είναι παροδικά έντονες ή παρατεταµένες»

Τμ. Μετεωρολογίας: Έρχεται «μίνι κακοκαιρία» - «Οι βροχές δυνατό να είναι παροδικά έντονες ή παρατεταµένες»

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ βαροµετρικό χαµηλό αναµένεται από τη ∆ευτέρα 14/12. Κατά διαστήµατα θα παρατηρείται αραιή σκόνη, µέχρι και τη ∆ευτέρα. 

Το βράδυ του Σαββάτου 12/12 ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασµένος από µέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ ενδέχεται να πέσουν µεµονωµένες, κυρίως ελαφρές βροχές. Τοπικά, στο εσωτερικό, δυνατό να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί και στα δυτικά και στα βόρεια µέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη, στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 10 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω 15 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά δυνατό να σχηµατιστεί παγετός.

Την Κυριακή 13/12 ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένεται να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές, ενώ δεν αποκλείεται και µεµονωµένη καταιγίδα. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και παροδικά στα δυτικά και βόρεια µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη, αλλά στα δυτικά και βόρεια θα καταστεί σταδιακά µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 11 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ της Κυριακής 13/12, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αρχικά αναµένονται µεµονωµένες βροχές. Αργότερα όµως αναµένεται επιδείνωση του καιρού µε βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, αρχίζοντας από τα δυτικά. Στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη.

Τη ∆ευτέρα 14/12 ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, µε βροχές κατά διαστήµατα και µεµονωµένες καταιγίδες, καθώς και χιόνι ή χιονόνερο στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι βροχές δυνατό να είναι παροδικά έντονες ή παρατεταµένες.

Την Τρίτη 15/12 ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, καθώς και χιόνι ή χιονόνερο στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά πτώση για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Τετάρτη 16/12, τοπικά αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν αρχικά τοπικές βροχές ή και καταιγίδα, ωστόσο αργότερα ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο για να κυµανθεί λίγο πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Την ετοιμότητά του για να παρακαθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ακόμα και αύριο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην 46η αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Μόρφου στον Αστρομερίτη, το βράδυ του Σαββάτου. Τόνισε, δε, ότι δεν πρόκειται να διολισθήσει σε ενέργειες για τη δημιουργία πρόσκαιρης κινητικότητας, ενώ ξεκαθάρισε ότι προτίθεται να κάνει υποχωρήσεις μόνο σε κάποια σημεία που υπηρετούν τον στόχο μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE