Σοϊλού: Κατηγορεί Ελλάδα για επαναπροώθηση μεταναστών

Σοϊλού: Κατηγορεί Ελλάδα για επαναπροώθηση μεταναστών

Την Ελλάδα κατηγορεί η Τουρκία ότι στις 6 και στις 8 Δεκεμβρίου προώθησε πίσω στα τουρκικά παράλια μετανάστες ώσπου τελικά τους έσωσε η τουρκική ακτοφυλακή.

Με τουίτ του ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού γράφει: «Αγαπητέ Υπουργέ Μηταράκη οι μονάδες της Ακτοφυλακής σας καθημερινά ανεβαίνουν επίπεδα στα βασανιστήρια και την απάνθρωπη μεταχείριση. Παρακολουθείστε τις δυνάμεις σας να επιδίδονται σε απάνθρωπες ενέργειες και επαναπροωθήσεις στις οποίες η FRONTEX είναι συμμέτοχη και τις οποίες η ΕΕ αγνοεί».

Η ανάρτηση του Τούρκου Υπουργού συνοδεύεται από σχετικό βίντεο με υπότιτλους στα αγγλικά ενώ παραπέμπει και σε χθεσινή ανακοίνωση της τουρκικής ακτοφυλακής με τίτλο «περίπου 17 παράτυποι μετανάστες διασώθηκαν στις 6 Δεκεμβρίου 2020 και 11 παράτυποι μετανάστες στις 8 Δεκεμβρίου 2020».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, η επίσημη τελετή ανακήρυξης των 56 νέων βουλευτών που εξελέγησαν στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε παρουσία πολιτικών αρχηγών, στελεχών κομμάτων, συγγενών και φίλων των εκλεγέντων, σηματοδοτώντας τη νέα σύνθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων που αναμένεται να συνέλθει για πρώτη φορά στις 4 Ιουνίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE