Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου «Είμαι νέος και δημιουργώ ένα μέλλον χωρίς καρκίνο»

Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου «Είμαι νέος και δημιουργώ ένα μέλλον χωρίς καρκίνο»

#IAmAndIWill #WorldCancerDay

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά παγκύπριος μαθητικός διαγωνισμός με θέμα: «Είμαι νέος και δημιουργώ ένα μέλλον χωρίς καρκίνο», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και του Υπουργείου Υγείας.
Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές λυκείων και τεχνικών σχολών και στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ιδιαίτερα των νέων, για δημιουργία συνθηκών για ένα μέλλον χωρίς καρκίνο.
Συνδιοργανωτές του διαγωνισμού είναι το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, η Europa Donna Κύπρου, το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, ο Europa Uomo Κύπρου, το Ίδρυμα «Χριστίνα Α. Αποστόλου», ο Σύνδεσμος «Ένα όνειρο, μια Ευχή», ο Σύνδεσμος Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ).


Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό καλούνται εθελοντικά να υποβάλουν τις ιδέες τους μέσα από τις εξής κατηγορίες:
1. Τραγούδι: δημιουργία τραγουδιού με στίχο και μελοποίησή του στην ελληνική ή κυπριακή διάλεκτο. Η σύνθεση του τραγουδιού μπορεί να περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα όργανα και η ερμηνεία μπορεί να είναι από ένα ή περισσότερα άτομα. Διάρκεια τραγουδιού 4 λεπτά και ετοιμασία σε μορφή mp3.
2. Εικαστική δημιουργία: δημιουργία πίνακα ζωγραφικής ή αφίσας σε μέγεθος Α4 ή Α3 για ατομική συμμετοχή και σε μέγεθος Α4, Α3, Α2 για ομαδική συμμετοχή.
3. Έκθεση ιδεών: συγγραφή δοκιμίου στην ελληνική ή αγγλική γλώσσα, μέχρι 500 λέξεις.
Οι νικητές του διαγωνισμού θα κερδίσουν για κάθε κατηγορία χρηματικά έπαθλα αξίας €300 (πρώτο βραβείο), €200 (δεύτερο βραβείο) και €100 (τρίτο βραβείο).
Όλες οι συμμετοχές θα πρέπει να παραδοθούν στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, στη διεύθυνση Λεωφ. Νίκανδρου Παπαμηνά 15, 2032 Στρόβολος, Λευκωσία, μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2021. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 22345444 στα γραφεία του ΠΑΣΥΚΑΦ στη Λευκωσία ή να επισκέπτονται τη σελίδα του Facebook World Cancer Day Cyprus.

Η πρωτοβουλία για την διοργάνωση του διαγωνισμού εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου που τιμάται κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου και την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου που τιμάται στις 15 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE