Κάτοικος Αστρομερίτη στο ThemaOnline - «Πρώτη φορά έζησα τέτοιο πράγμα – ευτυχώς δεν υπάρχουν θύματα»

Κάτοικος Αστρομερίτη στο ThemaOnline - «Πρώτη φορά έζησα τέτοιο πράγμα – ευτυχώς δεν υπάρχουν θύματα»

Τεράστιες καταστροφές έχουν σημειωθεί στο χωριό Αστρομερίτη στην επαρχία Λευκωσίας, μετά από ανεμοστρόβιλο που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 14 Δεκεμβρίου.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει στο συγκεκριμένο χωριό, αλλά και στη γύρω περιοχή μετά από τον ανεμοστρόβιλο υπάρχουν μεγάλες καταστροφές, ενώ έχουν αποκοπεί 14 πάσσαλοι της ηλεκτρικής, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ούτε η παροχή ρεύματος.

Το ThemaOnline, επικοινώνησε με κάτοικο γεωργό της περιοχής, ο οποίος μας περιέγραψε τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στο χωριό.

Συγκεκριμένα, ο κος Χριστόφορος Αστραίος μας ανάφερε ότι από το 80’ που κατοικεί στο χωριό δεν έχει ξαναζήσει κάτι αντίστοιχο, οι καταστροφές είναι τεράστιες, όχι μόνο στις καλλιέργειες των γεωργών αλλά σε όλο το χωριό. Μάλιστα, όπως μας ανάφερε η κτηνοτροφική περιοχή έχει υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα, αφού τα υποστατικά των ζώων έχουν κυριολεκτικά διαλυθεί, με τα ζώα να μην έχουν που να μείνουν.

Μεγάλα προβλήματα υπάρχουν και σε πολλές κατοικίες του χωριού, ενώ οι κάτοικοι χρειάζονται την άμεση αποκατάσταση του ηλεκτρικού ρεύματος λόγω του κρύου.

Όσο αφορά τις καλλιέργειες του, ο κ. Χριστόφορος ανάφερε ότι έχουν καταστραφεί 15-20 δεκάρια πατάτες και από τη χαλαζόπτωση, ενώ αναμένεται να επικοινωνήσει το Υπουργείο Γεωργίας μαζί τους.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Διπλωματικός μαραθώνιος» από ΠτΔ: Επαφές με Κατάρ και Ισραήλ για σταθερότητα στην περιοχή

«Διπλωματικός μαραθώνιος» από ΠτΔ: Επαφές με Κατάρ και Ισραήλ για σταθερότητα στην περιοχή

Σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, είχε σειρά σημαντικών τηλεφωνικών επικοινωνιών με περιφερειακούς ηγέτες.