ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠΕΣ για περιοχές που πλήγηκαν από ανεμοστρόβιλο: «Μεταφέρουμε σε ξενοδοχείο δύο οικογένειες»

ΥΠΕΣ για περιοχές που πλήγηκαν από ανεμοστρόβιλο: «Μεταφέρουμε σε ξενοδοχείο δύο οικογένειες»

Ευτυχώς «δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες», είπε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, σε δηλώσεις του επισκεπτόμενος τις περιοχές της Επαρχίας Λευκωσίας, που πλήγηκαν από ανεμοστρόβιλο.

«Το Υπουργείο Εσωτερικών, η Πολιτική Άμυνα, το Υπουργείο Γεωργίας, είναι επί ποδός από το πρωί σήμερα. Είναι και τα συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης στην πληγείσα περιοχή. Η πρώτη μας έννοια βεβαίως ήταν η αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των ανθρώπων. Ήδη μεταφέρουμε σε ξενοδοχείο στη Λευκωσία, δύο οικογένειες που τα σπίτια τους κρίθηκαν ακατάλληλα στο Νικητάρι. Εάν υπάρχει και αλλού πρόβλημα όλοι θα μεταφερθούν», πρόσθεσε.

Από εκεί και έπειτα, συνέχισε ο Υπουργός Εσωτερικών, θα ακολουθήσει βεβαίως η καταγραφή και γίνεται ήδη καταγραφή των ζημιών.
 
Σημείωσε ότι έχει επικοινωνήσει με την ΑΗΚ και πρόσθεσε ότι «γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια γιατί η έκταση της περιοχής στην οποία έχει υπάρξει αποκοπή του ηλεκτρικού ρεύματος είναι επίσης μεγάλη, αλλά η προσπάθεια είναι μέχρι το βράδυ να έχουμε αποκαταστήσει το ηλεκτρικό ρεύμα στο σύνολο των περιοχών».
 
«Ο συνάδελφος μου Υπουργός Γεωργίας, ο οποίος ταξιδεύει αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό, δεν μπορεί βεβαίως να είναι εδώ, όμως όσον αφορά τις πληγείσες κτηνοτροφικές μονάδες και θέματα που αφορούν την γεωργία, θα τα επιληφθούμε. Θα ενημερωθεί το Υπουργικό Συμβούλιο στη συνεδρία της ερχόμενης Τετάρτης. Ευτυχώς δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες, αυτό είναι το σημαντικό για εμάς. Όλα τα άλλα θα αποκατασταθούν», συμπλήρωσε.
 
Όπως είπε, ήδη το Υπουργείο Εσωτερικών μετά από την ολοκλήρωση αυτής της σύντομης περιοδείας, θα επιδοτήσουμε όσους ανθρώπους τα σπίτια τους είναι ακατάλληλα, άμεσα, με ένα ποσό της τάξης των €2.000 για να μπορούν να κινηθούν αυτές τις μέρες που είναι και γιορτινές μέρες.
 
«Και βεβαίως θα ακολουθήσει η καταγραφή των ζημιών για να μπορέσουμε στη συνέχεια να αποτιμήσουμε πώς μπορούμε να στηρίξουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που έχουν υποστεί ζημιές. Κατά αναλογία θα γίνει το ίδιο και στις κτηνοτροφικές περιοχές», σημείωσε.     

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τα έκαναν «Γης Μαδιάμ» στη Λεμεσό - Βίντεο από την άγρια συμπλοκή, η κατάσταση της υγείας των τραυματιών

Ηλεκτροπληξία: Οι κίνδυνοι και πώς μπορείς να προστατευθείς - Χιλιάδες τα ακατάλληλα υλικά στην αγορά

Απαγόρευση κινητών: Θα εφαρμοστεί με τη νέα σχολική χρονιά; Οι διαφωνίες και τα «στρατόπεδα» στη Βουλή

Σε πολιτικό συνέδριο τον Οκτώβριο οδηγείται η ΕΔΕΚ - Δεν τίθεται θέμα παραίτησης της ηγεσίας

Λευκός καπνός στη Σύνοδο Κορυφής - Συμφωνία των «27» για Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλας

Μονή Αββακούμ: Ο Νεκτάριος φέρεται να εξόφλησε αυτοκίνητο με εισφορές πιστών – «Ο Ταμασού έχει έκθεση που τον δικαιώνει…»



Συγχαρητήρια ΠτΔ σε Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλας - «Η ΕΕ θα προσφέρει ακόμη περισσότερα στους πολίτες της»

Συγχαρητήρια ΠτΔ σε Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλας - «Η ΕΕ θα προσφέρει ακόμη περισσότερα στους πολίτες της»

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης συνεχάρη τους Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον Αντόνιο Κόστα και την Κάγια Κάλας για την επιλογή τους για την ηγεσία των θεσμών της ΕΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top