Ξύπνησε η Αίτνα και «βρυχάται» - Σιντριβάνια λάβας ύψους 100 μέτρων -VIDEO

Ξύπνησε η Αίτνα και «βρυχάται» - Σιντριβάνια λάβας ύψους 100 μέτρων -VIDEO

Δείτε βίντεο με τη δραστηριότητα του ηφαιστείου Η Αίτνα «ξύπνησε» ξανά. Το ηφαίστειο της Σικελιάς εξερράγη την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου εκτοξεύοντας λάβα σε ύψος 100 μέτρων!

H πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στις 09:20 της Κυριακής και μέσα σε τριάνατα λεπτά η ένταση της έκρηξης στο νοτιοανατολικό κρατήρα της αυξήθηκε από το μέτριο σε υψηλό επίπεδο.

Κάμερες έχουν καταγράψει τις εντυπωσιακές εικόνες με τη λάβα να θυμίζει συντριβάνι ενώ μια στήλη τέφρας υψώθηκε σε ύψος πέντε χλμ. σύμφωνα με το Volcanic Ash Advisory Cente της Τουλούζης, με αποτέλεσμα να καλυφθούν με στάχτες χωριά και πόλεις νότια της Αίτνας στη Σικελία.

Λίγο πριν την έκρηξη της Αίτνας προηγήθηκε σεισμός εντάσεως 2,7 Ρίχτερ ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν συνολικά 17 δονήσεις.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κύπριοι ηγούνταν του κυκλώματος κοκαΐνης στην Ελλάδα – Στο μικροσκόπιο της ΥΚΑΝ οι διασυνδέσεις στην Κύπρο

Κύπριοι ηγούνταν του κυκλώματος κοκαΐνης στην Ελλάδα – Στο μικροσκόπιο της ΥΚΑΝ οι διασυνδέσεις στην Κύπρο

Σαφές κυπριακό αποτύπωμα φέρει το μεγάλο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης που εξαρθρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία στην Αθήνα.