Επιστολή Προέδρου Βουλής προς Καδή για μετακίνηση εργοστασίων από Δάλι

Επιστολή Προέδρου Βουλής προς Καδή για μετακίνηση εργοστασίων από Δάλι

Ο Πρόεδρος της Βουλής Δρ. Αδάμος Αδάμου απευθύνθηκε σήμερα με επιστολή του στον Υπουργό Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Καδή, σχετικά με το θέμα της ρύπανσης του αέρα στην ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Δάλι.

Με την επιστολή του ο Δρ. Αδάμου ζητάει να ενημερωθεί πού βρίσκεται η διαδικασία μετακίνησης των ρυπογόνων εργοστασίων από την κατοικημένη περιοχή, η οποία καθυστερεί προκαλώντας σωρεία προβλημάτων υγείας στους κατοίκους.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, δέχθηκε παράπονα από κατοίκους, για την επιβάρυνση της υγείας τους μέρα με τη μέρα, όσο καθυστερεί η λήψη απόφασης.

Σημειώνεται ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη περιοχή στο Δάλι συζητήθηκε και στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος, αλλά και σε κυβερνητικό επίπεδο, μετά από τη σύσταση και αρμόδιας υπουργικής επιτροπής.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: «Η Κύπρος θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο για την Ειρήνη ως παρατηρητής, θα εξεταστούν τα επόμενα βήματα»

Λετυμπιώτης: «Η Κύπρος θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο για την Ειρήνη ως παρατηρητής, θα εξεταστούν τα επόμενα βήματα»

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει λάβει και αποδεχθεί πρόσκληση για συμμετοχή, με καθεστώς Παρατηρητή, στην επικείμενη συνάντηση για τη Γάζα του Συμβουλίου για την Ειρήνη που θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσινγκτον στις 19 Φεβρουαρίου 2026, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE