Στην αντεπίθεση ο Πετρίδης για έκθεση Ελεγκτικής Υπηρεσίας - 'Παραπλανητικά και ανακριβή...'

Στην αντεπίθεση ο Πετρίδης για έκθεση Ελεγκτικής Υπηρεσίας - 'Παραπλανητικά και ανακριβή...'

Σε μια καταγγελτική απάντηση προχώρησε ο Υπουργός Οικονομικών, σε σχέση με τα ευρήματα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας σε πρόσφατη της έκθεση, η οποία αφορά το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα και τις πολιτογραφήσεις που έγιναν στα πλαίσια αυτού.

Σε γραπτή του δήλωση ο Κωνσταντίνος Πετρίδης, επισημαίνει πως «τo Υπουργείο Οικονομικών έχει προβεί σε ενδελεχή μελέτη των ευρημάτων της υπό αναφορά Έκθεσης και αυτά κρίνονται ως εντελώς παραπλανητικά και ανακριβή, ενώ βρίθουν αναληθειών και συμπερασμάτων που ουδόλως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

«Στο παρόν στάδιο είμαι υποχρεωμένος», συνεχίζει ο κ. Πετρίδης, «να μην προβώ σε δημόσια σχόλια επί των συγκεκριμένων αναφορών στην Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, σεβόμενος το έργο της υπό εξέλιξη έρευνας που διεξάγεται από την Ερευνητική Επιτροπή. Προτίθεμαι όμως, να αποστείλω στην Ερευνητική Επιτροπή, όλα τα αναλυτικά στοιχεία, με ονόματα, διευθύνσεις και φωτογραφίες που αντικρούουν τα όσα αυθαίρετα εξάγονται από την Έκθεση. Πρόσθετα, είμαι στη διάθεση της Επιτροπής για περαιτέρω πληροφόρηση».

«Η Ελεγκτική Υπηρεσία, με τις ενέργειες της, οι οποίες εξάγουν λανθασμένα συμπεράσματα, στοχοποιεί πρόσωπα, εκθέτει τους ίδιους τους επενδυτές οι οποίοι βλέπουν τις εταιρείες τους να διασύρονται μέσα από σκανδαλολογία και να αποτελούν πεδίο πολιτικών αντιπαραθέσεων, αλλά παράλληλα εκθέτει και την ίδια τη χώρα πλήττοντας σε μεγάλο βαθμό την οικονομία της», κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πακιστάν, Τουρκία, Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία προτείνουν σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ στα πρότυπα της Διώρυγας του Σουέζ

Πακιστάν, Τουρκία, Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία προτείνουν σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ στα πρότυπα της Διώρυγας του Σουέζ

Το Πακιστάν φιλοξένησε σήμερα συνομιλίες με την Τουρκία, την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο των προσπαθειών του να διαμεσολαβήσει για τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράν και οι αρχικές συνομιλίες επικεντρώθηκαν σε προτάσεις για το εκ νέου άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ για τη ναυτιλία, είπαν πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE