Τμ. Μετεωρολογίας: Τα τερτίπια του καιρού - Εναλλαγές τις επόμενες ημέρες

Τμ. Μετεωρολογίας: Τα τερτίπια του καιρού - Εναλλαγές τις επόμενες ημέρες

Το βαρομετρικό χαμηλή που επηρέαζε την περιοχή κινείται νοτιοανατολικά και εξασθενεί, ενώ από απόψε ασθενής ψηλή πίεση αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή. 

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά τόπους θα παρατηρούνται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά αρχικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά παράλια μέχρι πολύ ισχυροί, 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη στα δυτικά παράλια, ταραγμένη στα νότια και στα βόρεια παράλια και μέχρι κυματώδης στα ανατολικά παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 12 στα νότια και στα ανατολικά παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος παρόλο που κατά διαστήματα δυνατό να παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί και στα δυτικά παράλια μέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά στα προσήνεμα παράλια μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και μέχρι ταραγμένη, στα νότια και στα ανατολικά παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ αλλά τοπικά κυρίως στα ανατολικά και στα νότια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Παρασκευή,  διαστήματα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται με περιόδους με αυξημένη συννεφιά, η οποία δεν αποκλείεται να δώσει τοπικά μεμονωμένη ελαφρά βροχή. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το Σάββατο, διαστήματα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται με περιόδους με αυξημένη συννεφιά, η οποία δεν αποκλείεται να δώσει τοπικά μεμονωμένη ελαφρά βροχή. Η θερμοκρασία  αναμένεται να σημειώσει σταδιακή μικρή πτώση, για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Κυριακή, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία  αναμένεται να σημειώσει σταδιακή μικρή πτώση, για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Εκλογές» στα κατεχόμενα: Το σταυροδρόμι του αδιεξόδου και τα επόμενα βήματα για το Κυπριακό-Η επιμονή Τατάρ και το «αντίβαρο» Ερχιουρμάν

«Εκλογές» στα κατεχόμενα: Το σταυροδρόμι του αδιεξόδου και τα επόμενα βήματα για το Κυπριακό-Η επιμονή Τατάρ και το «αντίβαρο» Ερχιουρμάν

Η κάλπη της επόμενης Κυριακής στα κατεχόμενα δεν είναι μια απλή «εκλογική διαδικασία». Είναι, στην ουσία, μια αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο πολιτικά και ιδεολογικά οράματα: από τη μια, εκείνο της διχοτομικής μονιμότητας που προωθεί η Άγκυρα και ο εκλεκτός της Ερσίν Τατάρ, και από την άλλη, η προσπάθεια – έστω και αδύναμη – για επιστροφή στο διεθνώς αποδεκτό πλαίσιο μιας δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας, που εκπροσωπεί ο Τουφάν Ερχιουρμάν.

BEST OF TOTHEMAONLINE