ΔΙΕΘΝΗ

Το Eurogroup συμφώνησε με την αξιολόγηση Κομισιόν επί του προσχεδίου προϋπολογισμού της Κύπρου

Το Eurogroup συμφώνησε με την αξιολόγηση Κομισιόν επί του προσχεδίου προϋπολογισμού της Κύπρου

Το Eurogroup συμφώνησε με την αξιολόγηση της Κομισιόν επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού της Κύπρου κατά το σημερινό Eurogroup, το οποίο διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη από τις 14:00 ως τις 16:30  ώρα Βρυξελλών, και στο οποίο την Κύπρο εκπροσώπησε ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης,  όπως ανακοίνωσε μετά τη συνεδρίαση το Υπουργείο Οικονομικών. Το προσχέδιο είναι "πλήρως ευθυγραμμισμένο με τις κατευθυντήριες γραμμές πολιτικής της Ευρωζώνης", αναφέρει.

Τα προσχέδια προϋπολογισμών για το 2021 βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης και το Eurogroup αφενός τόνισε τη σημασία τους  "για τη συγκράτηση των συνεπειών του κορωνοϊού και την επόμενη χρονιά", αφετέρου "εξήρε τη σημασία των προϋπολογισμών για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, απόρροια της πανδημίας, τονίζοντας ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό και το 2021 οι προϋπολογισμοί να παραμείνουν υποστηρικτικοί σε όλους τους τομείς, ειδικά στον τομέα της υγείας".

Όπως ανακοινώθηκε, συμφωνήθηκε ότι, "τα κράτη μέλη θα συνεχίσουν να έχουν συντονισμένες δράσεις μέσω των προϋπολογισμών τους για να αντιμετωπίσουν τόσο την πανδημία όσο και την ανάκαμψη".

"Όπως προκύπτει τόσο από την ανασκόπηση των μέτρων στήριξης που υλοποίησε η Κύπρος όσο και από τις παρατηρήσεις της Κομισιόν, έπειτα και από τις εξηγήσεις του Υπουργού Οικονομικών γύρω από τους προϋπολογισμούς, η Κύπρος συγκαταλέγεται στις χώρες που βρίσκονται προς την ορθή κατεύθυνση", αναφέρει το Υπουργείο.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Ραγδαίες εξελίξεις - Πληροφορίες ότι η Κλαϊδη εγκαταλείπει την υπεράσπιση του Νεκτάριου

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

ΗΠΑ: Σάλος από διαφήμιση με twerking σε γυμναστήριο σχολείου για τουρνουά μπάσκετ - Ακυρώθηκε η εκδήλωση

Ανείπωτη θλίψη για τον 41χρονο Παναγιώτη - Καταγγελία ότι απεβίωσε λόγω ασυνεννοησίας γιατρών

Άννα Μονογιού: Τα συγκινητικά λόγια για τον Διονύση Τσακνή - Εμφανίστηκε σε live σύνδεση



ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

Δεν έχει προγραμματιστεί ταξίδι της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ στις 19 Ιουνίου είχε αναφερθεί σε προσεχές ταξίδι της κ. Ολγκίν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top