Παραλλαγή του ιού COVID-19 εντοπίστηκε στην Νότια Αφρική - Τι σημαίνει αυτο;;

Παραλλαγή του ιού COVID-19 εντοπίστηκε στην Νότια Αφρική - Τι σημαίνει αυτο;;

Η Νότια Αφρική βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο στέλεχος του SARS-CoV-2 που προκαλεί ένα δεύτερο κύμα λοιμώξεων, ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας της χώρας.

"Συγκαλέσαμε αυτή την ενημέρωση του κοινού σήμερα για να ανακοινώσουμε ότι μια παραλλαγή του ιού SARS-CoV-2, που επί του παρόντος αποκαλείται 501.V2 Variant, εντοπίστηκε από επιστήμονές μας, ειδικούς στη γονιδιωματική, εδώ στη Νότια Αφρική", ανέφερε ο Υπουργός Ζουέλι Μκίζε σε ανάρτησή του στο Twitter.

"Τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί, επομένως, υποδηλώνουν εντόνως ότι το τρέχον, δεύτερο κύμα που βιώνουμε οφείλεται σε αυτή τη νέα παραλλαγή", πρόσθεσε.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι είναι ενήμερος για το νέο στέλεχος του κορωνοϊού που εμφανίστηκε στη Βρετανία, όμως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι συμπεριφέρεται διαφορετικά από τους υπάρχοντες τύπους του ιού.

Η Νότια Αφρική έχει καταγράψει τα περισσότερα κρούσματα της Covid-19 στην Αφρική, σχεδόν 900.000 ενώ οι θάνατοι ξεπερνούν τους 20.000. Αυτήν την εβδομάδα η Κυβέρνηση ενέτεινε τα περιοριστικά μέτρα, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο Προεδρικό η ηγεσία της AIPAC: Τι συζητήθηκε για ΗΠΑ, Ισραήλ και Κυπριακό

Στο Προεδρικό η ηγεσία της AIPAC: Τι συζητήθηκε για ΗΠΑ, Ισραήλ και Κυπριακό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε αντιπροσωπεία της οργάνωσης AIPAC. Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, οι σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ, καθώς και η συνεργασία ανάμεσα σε Κύπρο, Ισραήλ και ΗΠΑ, ήταν ανάμεσα στα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης με την ηγεσία της οργάνωσης AIPAC, σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE