Δραματική εκτίμηση για το εμβόλιο του κορονοϊού: Η καθυστέρηση στην Ευρώπη «θα στοιχίσει 15.000 ζωές»

Δραματική εκτίμηση για το εμβόλιο του κορονοϊού: Η καθυστέρηση στην Ευρώπη «θα στοιχίσει 15.000 ζωές»

Οικονομολόγος προειδοποιεί ότι εκατομμύρια πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον μία εβδομάδα για να εμβολιαστούν.

Εκατομμύρια Ευρωπαίοι θα χρειαστεί να περιμένουν τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν ξεκινήσουν τα προγράμματα εμβολιασμού για τον κορονοϊό στις χώρες τους, μια καθυστέρηση που ένας οικονομολόγος εκτιμά πως θα στοιχίσει ακόμα και 15.000 ζωές.

Οι ιθύνοντες του European Medicines Agency (EMA) θα συναντηθούν αύριο για να αποφασίσουν αν θα εγκρίνουν το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech. Αν δώσουν το πράσινο φως, ευρωπαίοι παράγοντες εκτιμούν ότι ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει στα κράτη-μέλη της ΕΕ το ερχόμενο Σάββατο.

Υποεπιτροπή ωστόσο του ευρωπαϊκού θεσμού υγείας (Committee for Medicinal Products for Human Use) έχει δεσμευτεί πως η απόφαση θα καθυστερήσει αν τα μέλη δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένα με την «ποιότητα, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα» του εμβολίου.

Την ώρα που η Ένωση έχει δεσμευτεί για ταυτόχρονη εκκίνηση των εμβολιαστικών προγραμμάτων στα κράτη-μέλη της, η Γερμανία έχει αρχίσει ήδη τις πιέσεις για να ξεκινήσει η χορήγηση του εμβολίου.

Και τώρα ο οικονομολόγος Paul Welfens του Πανεπιστημίου του Βούπερταλ εκτιμά πως αυτές οι «χωρίς νόημα» καθυστερήσεις «θα στοιχίσουν περίπου 15.000 ζωές».

Ο ίδιος καλεί τους θεσμούς να μη χρονοτριβούν, ζητώντας μάλιστα ένα «πρόγραμμα τούρμπο», κατά το οποίο θα εμβολιαστεί όλος ο γερμανικός πληθυσμός μέσα σε 90 ημέρες.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αντιδράσεις εντός του ΔΗΚΟ για ενδεχόμενη συνεργασία με ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ

Αντιδράσεις εντός του ΔΗΚΟ για ενδεχόμενη συνεργασία με ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ

Στο κενό πέφτει η πρόταση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΔΗΚΟ Πανίκου Λεωνίδου για συνεργασία των κομμάτων του κεντρώου χώρου, στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Ως γνωστόν, η συγκεκριμένη πρόταση έχει απορριφθεί από τη ΔΗΠΑ, ενώ η ΕΔΕΚ δηλώνει ότι δεν έχει ενώπιον της, οποιαδήποτε επίσημη πρόταση. Πάντως, και τα δύο κόμματα, θα κατέλθουν αυτόνομα στις βουλευτικές εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE