ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΕΚΥΣΥ χαιρετίζει την παραχώρηση αυξήσεων στους χαμηλοσυνταξιούχους

Η ΕΚΥΣΥ χαιρετίζει την παραχώρηση αυξήσεων στους χαμηλοσυνταξιούχους

Η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ) σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως έφεραν αποτέλεσμα, έστω και με καθυστέρηση οι αγώνες των συνταξιούχων και της Ένωσης, αφού μετά από έναν ολόκληρο χρόνο παραχωρήθηκαν οι αυξήσεις στους χαμηλοσυνταξιούχους, που είχαν συμφωνηθεί  με την έγκριση κονδυλιού 19 εκ. ευρώ.


 «Η υλοποίηση της δέσμευσης της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 4/12/2019, την οποία επιβεβαίωσε υστέρα από 12 μήνες η Υπουργός Εργασίας σε νέα συνάντηση που είχε η ΕΚΥΣΥ μαζί της στις 11/12/20, είναι ένα θετικό βήμα προς την κατεύθυνση να φτάσουμε στο σημείο να μην έχουμε χιλιάδες συνταξιούχους με πολύ χαμηλά εισοδήματα και ως εκ τούτου η Οργάνωση των συνταξιούχων εκφράζει την ικανοποίηση της.
 
Με βάση την απόφαση, για τα μονήρη άτομα αυξάνεται το ποσό της μικρής επιταγής και στο σύνολό του το εισόδημά τους (σύνταξη και μικρή επιταγή) θα είναι 710 ευρώ. Με τις νέες αυξήσεις θα επωφεληθούν περίπου 29.000 Χαμηλοσυνταξιούχοι και οι αυξήσεις κυμαίνονται από 149 μέχρι 21 ευρώ για ένα χαμηλοσυνταξιούχο και από 130 μέχρι 40 ευρώ για ζεύγος χαμηλοσυνταξιούχων, ανάλογα με το ύψος των εισοδημάτων τους. οι αυξήσεις θα δοθούν αναδρομικά για 12 μήνες. Πρόβλημα παρουσιάζεται για τους χαμηλοσυνταξιούχους του ΕΕΕ οι οποίοι θα πληρωθούν το Ιανουάριο του 2021.

Η ΕΚΥΣΥ παρόλα αυτά, σημειώνει, εκτιμά ότι χρειάζονται να γίνουν πάρα πολλά ακόμη για να βελτιωθεί γενικά το βιοτικό επίπεδο των ηλικιωμένων.
 
Είναι για αυτό το σκοπό, αναφέρει, που απέστειλε, κατόπιν αποφάσεων των πρόσφατων Συνεδρίων των συνταξιούχων, εμπεριστατωμένο υπόμνημα στο οποίο καταγράφονται 13 σοβαρά προβλήματα, τα οποία παραμένουν άλυτα, όπως είναι η συζήτηση για κατάργηση της μείωσης του 12% (πέναλτι) στις συντάξεις συνταξιούχων 63ων χρόνων και η τροποποίηση της νομοθεσίας για την σύνταξη χηρείας αντρών για να δικαιούνται σύνταξη χηρείας όλοι οι άντρες χήροι.
 
Σοβαρότατο πρόβλημα, προσθέτει, εξακολουθεί να υπάρχει με τη λειτουργία των στεγών ηλικιωμένων από το γεγονός ότι εκκρεμεί για αρκετό καιρό η ανάγκη τροποποίησης της νομοθεσίας για να μην συμβαίνουν αυτά τα απαράδεκτα και θλιβερά σε γηροκομεία με απώλειες ζωών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top