Κόμμα για τα Ζώα: Ζητά αυστηροποίηση ποινών για κακοποίηση ζώων

Κόμμα για τα Ζώα: Ζητά αυστηροποίηση ποινών για κακοποίηση ζώων

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου αποστέλλει επείγουσα επιστολή προς την Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Γενικό Εισαγγελέα, από τους οποίους ζητά να εξετάσουν εάν και κατά πόσον θα μπορούσαν οι πιο περιπτώσεις κακοποίησης ζώων να μετατρέπονται σε κακούργημα και σαν τέτοιες να καταδικάζονται οι ένοχοι με την μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης που είναι τα πέντε έτη και περισσότερα.

Σε ανακοίνωση του, το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου λέει ότι μετά από σοβαρή περίσκεψη και ανάλυση των μέχρι τώρα περιπτώσεων κακομεταχειρίσεων ή βασανισμού ή και εγκατάλειψης των αθώων και ανυπεράσπιστων ζώων, τα οποία «παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις», θεωρεί ότι δεν πρέπει να έχουν θέση σε ένα ευνομούμενο κράτος και συνιστούν βαριά προσβολή σε βάρος και της πολιτείας και των πολιτών της χώρας.

«Θεωρούμε πλέον ότι είναι επιτακτική η ανάγκη αυστηροποίησης των ποινών με στόχο την εξάλειψη τέτοιου είδους απαράδεκτων φαινομένων», καταλήγει.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Μουσιούττας: «Κανένας συνταξιούχος δεν θα χάσει – Όλοι θα έχουν αύξηση»

Ξεκαθαρίζει ο Μουσιούττας: «Κανένας συνταξιούχος δεν θα χάσει – Όλοι θα έχουν αύξηση»

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο μείωσης συντάξεων στο πλαίσιο της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ την Τρίτη ο Υπουργός Εργασίας Μαρίνος Μουσιούττας, σημειώνοντας ότι, αντίθετα, όλοι οι συνταξιούχοι θα έχουν κάποια αύξηση, μικρότερη ή μεγαλύτερη. Ανέφερε παράλληλα ότι στόχος παραμένει η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή κατά την πρώτη συνεδρία της Ολομέλειας, μετά τη θερινή διακοπή, που αναμένεται στις 20 Σεπτεμβρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE