ΚΟΣΜΟΣ

Ίβρι Γκίτλις: Πέθανε ο μύθος του βιολιού

Ίβρι Γκίτλις: Πέθανε ο μύθος του βιολιού

Βιρτουόζος βιολονίστας διεθνούς διαμετρήματος, ο μύθος του βιολιού Ίβρι Γκίτλις, πέθανε σήμερα σε ηλικία 98 ετών στο Παρίσι, ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Πρέσβυς καλής θέλησης της Unesco, έχοντας εμφανισθεί στις λαμπρότερες αίθουσες συναυλιών μαζί με τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου, αυτός ο Ισραηλινός που ζούσε στην Γαλλία κατείχε μία ξεχωριστή θέση στον κόσμο της κλασικής μουσικής.
Ο βιολονίστας Γκοτιέ Καπυσόν έκανε λόγο για τον θάνατο «ενός άστρου για όλους τους βιολονίστες», «του τελευταίου Τσάρου του βιολιού που διέσχισε τον 20ό αιώνα».

Ήταν ο πρώτος ισραηλινός καλλιτέχνης που εμφανίσθηκε στην Ρωσία (1955) και υπήρξε ιδρυτής σειράς φεστιβάλ (Βανς, Μαντόν, Σεντ-Αντρέ-ντε-Κιουμπζάκ κ.λπ) και ένθερμος υποστηρικτής της ειρηνευτικής διαδικασίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους.

Λευκά μαλλιά και διαπεραστικά μάτια, χαρισματική προσωπικότητα, έντονη, ιδιότροπη και ναρκισσιστική, αγαπούσε να παίζει για το ευρύ κοινό, συνήθως ακίνητος και με τα μάτια κλειστά, με το εμβληματικό βιολί του, ένα Stradivarius του 1713.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Όλο και περισσότεροι «κόβουν» το Netflix - Δεν θα πιστέψετε τον λόγο

• Τρόμος στη Λεμεσό: Στο Νοσοκομείο δύο αλλοδαποί - Τους ξυλοφόρτωσαν και τους λήστεψαν - Δύο συλλήψεις

• Το κέρμα των 2 ευρώ που αξίζει έως… 4.400 ευρώ: Μήπως έχεις ένα τέτοιο χωρίς να το ξέρεις; - Δείτε φωτογραφία

• Φανερά συγκινημένη μετά τη συναυλία της η Άννα Βίσση - «Το να είσαι 66 χρονών…»

• Ανησυχία εθελοντικών ομάδων: «Πλέον φαντάζει αδύνατον να καταφέρουμε να βοηθήσουμε όποιο έχει ανάγκη»

• «Εγκατάλειψη» σπιτιού: Πότε φεύγουν οι Κύπριοι από το πατρικό τους – Τι γίνεται στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης



«Φλέγεται» η Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ προετοιμάζεται για πιθανές επιθέσεις της Χαμάς στην επέτειο της 7ης Οκτωβρίου

«Φλέγεται» η Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ προετοιμάζεται για πιθανές επιθέσεις της Χαμάς στην επέτειο της 7ης Οκτωβρίου

Επίσκεψη στα σύνορα με τον Λίβανο πραγματοποίησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος δήλωσε σε στρατιώτες "μαζί θα νικήσουμε", σχεδόν μια εβδομάδα μετά την έναρξη των χερσαίων επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στον νότιο Λίβανο. Την ίδια στιγμή, το Ισραήλ προετοιμάζεται για πιθανές επιθέσεις της Χαμάς στην επέτειο της 7ης Οκτωβρίου. Το ThemaOnline σας μετέφερε όλες τις εξελίξεις:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top