ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca

Βρετανία: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca

Το βρετανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ενέκριναν το εμβόλιο της Οξφόρδης και της AstraZeneca. Αυτό είναι το δεύτερο εμβόλιο που εγκρίνεται στην Βρετανία μετά το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech.

«Η κυβέρνηση δέχθηκε τη σύσταση της Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) να εγκριθεί το εμβόλιο της AstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά του κορονοϊού» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει παραγγείλει 100 εκατ. δόσεις για να εμβολιάσει 50 εκατομμύρια ανθρώπους αναφέρει το BBC. Το εμβόλιο της AstraZeneca δημιουργήθηκε τους πρώτους μήνες του 2020, δοκιμάστηκε στον πρώτο εθελοντή τον Απρίλιο και έκτοτε έχει υποστεί πολλές κλινικές δοκιμές σε χιλιάδες ανθρώπους.

«Σηματοδοτεί μια σημαντική καμπή και θα οδηγήσει σε μαζική επέκταση στην εκστρατεία ανοσοποίησης του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία αποσκοπεί στην επαναφορά της ζωής στην κανονικότητα» σχολιάζει το BBC.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top