ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Α.ΙΩΑΝΝΟΥ: Το κλείσιμο των σχολείων και η έκκληση στο κράτος για βοήθεια στους μονογονιούς

Α.ΙΩΑΝΝΟΥ: Το κλείσιμο των σχολείων και η έκκληση στο κράτος για βοήθεια στους μονογονιούς

Η πανδημία έχει προκαλέσει κρίσεις σε πολλές δομές της κοινωνίας, όχι μόνο στον τομέα της υγείας.

Περισσότερα όμως προβλήματα καλούνται να αντιμετωπισουν οι μονογονιοί. "Τώρα πρέπει να αποδείξουν ότι είναι κοινωνικό κράτος" αναφέρει η κ.Ιωάννου.

Τα νέα μέτρα παρότι είναι σεβαστά απο τους πολίτες και μονογονιούς, σύμφωνα με την Πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Μονογονεϊκών Οικογενειών και μέλος της Συντονιστικής του Δικτύου κατά της βίας των γυναικών, Αργεντούλα Ιωάννου, εντούτοις δημιουργούν αρκετά προβλήματα στους μονογονιούς.

Η κ.Ιωάννου ζητά την στήριξη αυτών των ομάδων απο το κράτος. Το κλείσιμο των σχολειών ως νέο μέτρο, αυξάνει το πρόβλημα της επιτήρησης των παιδιών στο σπίτι, όταν η μητέρα ή ο πατέρας μονογονιός θα πρέπει να εργαστεί, στην περίπτωση που δεν υπάρχει οικογενειακός κύκλος για να βοηθήσει. Οπως ανάφερε "αναμένουμε απο την Υπουργό αυτές τις ημέρες να δημοσιεύσει συγκεκριμένο διάταγμα" που να προνοεί την δυνατότητα των μονογονιών να παραμένουν στο σπίτι με τα παιδιά και να στηρίζονται οικονομικά με κάποια έκτακτα επιδόματα , στην περίπτωση που η φύση της δουλειάς δεν επιτρέπει την τηλεργασία (πχ υπεραγορά κτλ), χωρίς τον φόβο ότι θα απολυθούν.

Οπως τόνισε η κ.Αργεντούλα Ιωάννου, τώρα είναι η ώρα οι κρατικοί μηχανισμοί να παρέχουν την βοήθεια που αρμόζει, σε περιόδους κρίσης είναι η στιγμή που πρέπει να γίνονται πρακτικές που να εξυπηρετούν ομάδες του πληθυσμού που κινδυνέουν να ζουν κάτω απο το όριο της φτώχειας. "Τώρα πρέπει να αποδείξουν ότι είναι ένα κοινωνικό κράτος". 

Η Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Μονογονεϊκών Οικογενειών, αναφέρθηκε στην συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων , Ζέτα Αιμιλιανίδου , όπου συμφώνησαν να γίνει μια κατηγοροποίηση των Μονογονεϊκών Οικογενειών και να στηριχθούν οι πιο ευάλωτες ομάδες. 

Η κ.Ιωάννου ζητά και προτείνει στο κράτος ως λύση οι υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας να είναι ενισχυμένες αυτη την περιόδο, είτε δουλεύουν απο το γραφείο ειτε απο το σπίτι. "Θα πρέπει να είναι στελεγχωμένες με περισσότερο προσωπικό και όχι προσωπικό ασφαλείας ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε αιτήματα μονογονιών που εκείνη τη στιγμή υπάρχει άμεση ανάγκη".

Εξήγησε πως η στηρίξη μπορεί να δοθεί και με άλλους τρόπους στις Μονογονεϊκες Οικογενειες αυτή την περιόδο, όπως στις ομάδες που κινδυνέουν ή ζουν κάτω απο το όριο της φτώχειας πέρα απο το επίδομα , να δίνονται πακέτα για τρόφιμα ή μείωση-έκπτωση στο λογαριασμό ρεύματος.

Τόνισε πως είναι μια κρίσιμη περιόδος κατα την οποία το κράτος πρέπει να δείξει την κοινωνική του ευθύνη απέναντι στον πολίτη και απέναντι στις ομάδες όπου παλεύουν για την βασική επιβίωση τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Θετικά νέα για την ανεργία στην Κύπρο: Η μείωση του ποσοστού και οι τομείς - Πίνακες

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Επεισοδιακή καταδίωξη: Χειροπέδες σε 26χρονο καταζητούμενο και 32χρονο παράνομο μετανάστη - Βρήκαν και ναρκωτικά στο όχημα

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Απαστράπτουσα στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών - Δείτε φωτογραφίες



Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Ήδη ψηφοδέλτια έχουν αναρτηθεί διαδικτυακά, και οι εκλογείς μπορούν να εξοικειωθούν με αυτά, ενώ στα εκλογικά κέντρα θα δοθεί όση βοήθεια χρειάζεται προκειμένου να μπορέσει ο κάθε ψηφοφόρος να αντιληφθεί πώς και τι ακριβώς θα ψηφίσει, δήλωσε το Σάββατο στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Δρ Ελίκκος Ηλία, ενόψει της επικείμενης διπλής εκλογικής διαδικασίας της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top