Διευκρινίζει ο υπ. Παιδείας για σχολεία και τηλεκπαίδευση – Πότε αναμένονται νέες αποφάσεις

Διευκρινίζει ο υπ. Παιδείας για σχολεία και τηλεκπαίδευση – Πότε αναμένονται νέες αποφάσεις

Διευκρινίσεις σε σχέση με το διάταγμα για τα σχολεία και την εκπαίδευση έδωσε ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου.

Μιλώντας στο Κρατικό Ραδιόφωνο, ο κ. Προδρόμου ξεκαθάρισε πως το διάταγμα δεν μιλάει για νηπιαγωγεία, αλλά μόνο για δημοτικά και σχολεία μέσης εκπαίδευσης.

Όπως ανέφερε, αρχές της άλλης εβδομάδας, Τρίτη – Τετάρτη, θα ξέρουμε αν θα συνεχίσουν τα σχολεία με εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση ή άλλη ρύθμιση, ενώ ξεκαθάρισε πως για την 7-8η Ιανουαρίου θα λειτουργήσουν τα σχολεία που αναφέρονται στο διάταγμα με τηλεκπαίδευση.

«Θα δούμε την επόμενη εβδομάδα πως διαμορφώνονται οι καταστάσεις», συμπλήρωσε. Αναφέρθηκε επίσης και στον τεχνολογικό εξοπλισμό (σύνδεση στο διαδίκτυο, τάμπλετ κ.α) που απαιτείται, εξηγώντας πως έχουν καταγραφεί και οι όποιες ανάγκες παρέμειναν.

Είπε εκ νέου πως θα δουν πως θα πάει και αυτό το ζήτημα τις επόμενες μέρες, επισημαίνοντας πως ένα γενικό σχέδιο προϋπήρχε.

Σχολιάζοντας τα νέα μέτρα, ανέφερε πως «τα όρια είναι σχετικά» και ότι «πάντα μπορεί να λέμε γιατί μέχρι εδώ και όχι λίγο πριν ή παρακάτω».

Εξήγησε πως τα μέτρα «δεν είναι κάποιο Ευαγγέλιο γραμμένο που ακολουθούμε, αλλά αποφάσεις που λαμβάνονται με βάση τις συστάσεις της επιστημονικής ομάδας». Η λογική είναι «να περιορίσουμε τις ευκαιρίες που δίνονται για συναναστροφές».

«Το απόλυτο μέτρο είναι να μην συναντηθεί κανένας με κανέναν. Προσπαθούμε να το αποφύγουμε, αλλά είμαστε στην κατάσταση που δεν μπορούμε να αποφύγουμε τα αυστηρότερα μέτρα», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν - Κοινή επιχείρηση με ΗΠΑ - Tην ονόμασαν «Lion's Roar»

LIVE: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν - Κοινή επιχείρηση με ΗΠΑ - Tην ονόμασαν «Lion's Roar»

Αναφορές για έκρηξη που ακούστηκε στην πρωτεύουσα του Ιράν, την Τεχεράνη, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ επικαλούμενα μαρτυρίες αυτοπτών, την ίδια ώρα σειρήνες ήχησαν στο Ισραήλ, καθώς οι αρχές προειδοποίησαν για «την πιθανότητα εκτόξευσης πυραύλων». Λίγη ώρα αργότερα το Ισραήλ ανακοίνωσε προληπτικό πλήγμα κατά του Ιράν, ενώ όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΕΤnews στο Τελ Αβίβ, Γιώργος Σιδέρης ο Υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατζ κήρυξε ειδική και άμεση κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα.