Διμερείς σχέσεις, Κυπριακό, σχέσεις Κίνας - ΕΕ συζητούν οι ΥΠΕΞ Κύπρου - Κίνας τη Δευτέρα

Διμερείς σχέσεις, Κυπριακό, σχέσεις Κίνας - ΕΕ συζητούν οι ΥΠΕΞ Κύπρου - Κίνας τη Δευτέρα

Απόψεις για τις διμερείς σχέσεις Κύπρου - Κίνας, το Κυπριακό και τι σχέσεις ΕΕ - Κίνας αναμένεται να ανταλλάξουν οι Υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών Νίκος Χριστοδουλίδης και Wang Yi, τη Δευτέρα, σε συνάντηση που θα έχουν στην Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών ο κ. Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί το απόγευμα της Δευτέρας με τον Κινέζο ομόλογό του Wang Yi, ο οποίος θα πραγματοποιήσει σταθμό στην Κύπρο καθοδόν προς την Αφρική.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, Χριστοδουλίδης και Wang «αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις ανάμεσα σε άλλα για τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, για το Κυπριακό, συμπεριλαμβανομένης της εν εξελίξει πρωτοβουλίας του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για επανέναρξη των συνομιλιών, καθώς επίσης για τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Κίνας», αναφέρεται.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE