Τμ. Μετεωρολογίας: Βροχερό σκηνικό με μεταβολές στη θερμοκρασία - Η πρόβλεψη για τη μέρα των Θεοφανείων

Τμ. Μετεωρολογίας: Βροχερό σκηνικό με μεταβολές στη θερμοκρασία - Η πρόβλεψη για τη μέρα των Θεοφανείων

Σήμερα, περίοδοι με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά παροδικά σε προσήνεμες παράλιες περιοχές, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, αλλά στα ανατολικά και τοπικά στα βόρεια και στα νότια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς στα δυτικά παράλια, γύρω στους 22 στο εσωτερικό και στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά αργότερα θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος, από ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μέχρι νοτιοανατολικοί, γενικά ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ, αλλά παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα προσήνεμα και μέχρι λίγο ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα ανατολικά και στα νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 10 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά δυνατό να σχηματιστεί παγετός.
 
Την Τετάρτη, ημέρα των Θεοφανείων, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, από ψηλές νεφώσεις. Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά, το απόγευμα. Το βράδυ θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Την Παρασκευή, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, κατά το τριήμερο, παραμένοντας αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ενδιαφέρον από εταιρείες να εξασφαλίσουν νέα τεμάχια στην κυπριακή ΑΟΖ

ΠτΔ: Ενδιαφέρον από εταιρείες να εξασφαλίσουν νέα τεμάχια στην κυπριακή ΑΟΖ

Συνεχίζουμε τους ενεργειακούς μας σχεδιασμούς, και με τη Chevron και με την ENI και με την TOTAL, πάντοτε στη βάση του διεθνούς δικαίου, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE