Πέντε χιλιάδες εμβολιασμοί κάθε μέρα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη

Πέντε χιλιάδες εμβολιασμοί κάθε μέρα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη

Πέντε χιλιάδες πολίτες εμβολιάζονται καθημερινά στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 


Μιλώντας στην σύσκεψη για την πορεία υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου εμβολιασμού, ο Έλληνας Πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα για την τήρηση του προγραμματισμού. «Εμβολιάζουμε περίπου 5.000 συμπολίτες μας την ημέρα και είμαι σίγουρος ότι με τους ρυθμούς αυτούς θα τηρήσουμε τον προγραμματισμό, έτσι όπως αυτός έχει καθοριστεί από την Επιτροπή Εμβολιασμών, αλλά και από την Οργανωτική Επιτροπή της επιχείρησης “Ελευθερία”», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «από τις 20 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού, ξεκινώντας με τις πιο ευπαθείς ομάδες, τους συμπολίτες μας άνω των 85 ετών, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Επιτροπής. Και από τις 11 Ιανουαρίου θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τα ραντεβού».

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός σημείωσε, επίσης, ότι τα μέτρα θα πρέπει να τηρούνται μέχρι να επιτευχθεί η ανοσία.  «Έχουμε δύσκολους μήνες μπροστά μας, το γνωρίζουμε καλά. Γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να χτίσουμε “τείχος” ανοσίας από τη μια στιγμή στην άλλη. Θα χρειαστεί χρόνος προκειμένου να εμβολιάσουμε ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού μας. Και επίσης γνωρίζουμε ότι μέχρι να συμβεί αυτό θα πρέπει να τηρούμε πολύ προσεκτικά τα μέτρα, όπως μας τα υποδεικνύουν οι ειδικοί».

Όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη, έως σήμερα το απόγευμα είχαν εμβολιαστεί 16.365 άνθρωποι, ενώ το απόθεμα που διατίθεται στις ειδικά διαμορφωμένες αποθήκες οι οποίες λειτουργούν για τις ανάγκες της επιχείρησης «Ελευθερία» ανέρχεται σε 150.850 δόσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: Σύντομα ανακοινώσεις για το πασχαλινό επίδομα – Το «παιχνίδι εντυπώσεων» για αισχροκέρδεια στις ΑΠΕ και καύσιμα και οι ισχυρισμοί Δρουσιώτη

Λετυμπιώτης: Σύντομα ανακοινώσεις για το πασχαλινό επίδομα – Το «παιχνίδι εντυπώσεων» για αισχροκέρδεια στις ΑΠΕ και καύσιμα και οι ισχυρισμοί Δρουσιώτη

Σε τελικό στάδιο φαίνεται να βρίσκεται η απόφαση της κυβέρνησης για το πασχαλινό επίδομα προς τους χαμηλοσυνταξιούχους, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης να επιβεβαιώνει πως επίκεινται ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες.

BEST OF TOTHEMAONLINE