ΚΟΣΜΟΣ

Διάγγελμα Μπάιντεν: Να βγει τώρα ο Τράμπ στην τηλεόραση - Επέμβαση Εθνικής Φρουράς

Διάγγελμα Μπάιντεν: Να βγει τώρα ο Τράμπ στην τηλεόραση - Επέμβαση Εθνικής Φρουράς

Διάγγελμα στον αμερικανικό λαό απήυθηνε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μετά τα επεισόδια και την εισβολή υποστηρικτών του Τραμπ στο Καπιτώλιο που συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες.

Δεκάδες οπαδοί του Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, αφού έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό, με συνέπεια να διακοπεί η συνεδρίαση του Κογκρέσου για την επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος και να φυγαδευτούν οι βουλευτές, ανάμεσά τους ο απερχόμενος αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και η εκλεγμένη αντιπρόεδρος Κάμαρα Χάρις.

Ο Τζο Μπάιντεν ζήτησε από τον Τραμπ να βγει στην τηλεόραση τώρα και να δηλώσει πίστη στο Σύνταγμα. «Οι λέξεις ενός προέδρου έχουν σημασία, ανεξάρτητα από το πόσο καλός ή κακός είναι», ανάφερε.

"Σήμερα φέρεται να έχει πληγωθεί όσο ποτέ η ψυχή της δημοκρατίας μας. Αλλά και ο ίδιος ο νόμος με τρόπο που ποτέ δεν έχουμε ξαναδεί. Εχει πληγωθεί το δόγμα της Αμερικής. Το χάος αυτό δεν αντιπροσωπεύει την Αμερική. Ενας αριθμός εξτρεμιστών έχει στόχο το χάος και την αναστάτωση. Πρέπει να τελειώσει τώρα. Καλώ τον όχλο να αποχωρήσει άμεσα από τον ναό της δημοκρατίας." πρόσθεσε

Ο εκλεγμένος πρόεδρος δήλωσε σοκαρισμένος από τις εξελίξεις και τόνισε ότι δεν είναι διαδηλωτές αλλά εισβολείς όσοι εισέβαλαν στο Καπιτώλιο. Πρόσθεσε δε πως η δημοκρατία των ΗΠΑ δέχεται επίθεση κα κάλεσε τον όχλο να αποχωρήσει. 

Επέμβαση Εθνικής Φρουράς 

Στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς στέλνονται στο Καπιτώλιο μαζί με ομοσπονδιακές υπηρεσίες ασφαλείας, δήλωσε μια εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, παρά το γεγονός ότι το υπ. Αμυνας απέρριψε το αίτημα αξιωματούχων της Ουάσιγκτον.

Ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια Ραλφ Νόρθαμ δήλωσε πως έπειτα από αίτημα της δημάρχου της Πόλης της Ουάσινγκτον η Πολιτεία του θα στείλει 200 μέλη της Εθνικής Φρουράς της Πολιτείας.


 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στην δημοσιότητα το όνομα και τα στοιχεία της άτυχης 77χρονης που παρασύρθηκε από όχημα στη Λευκωσία - Ζητά την βοήθεια του κοινού η Αστυνομία

Απίστευτο κι όμως κυπριακό: Μερίδα περιπτέρων πουλά προϊόντα κάνναβης - Δείτε φωτογραφίες

Αυξημένο το επίδομα Τέκνου φέτος - Πότε θα καταβληθεί το επίδομα Πολύτεκνης Μάνας - Όλες οι πληροφορίες

Τελικός Κυπέλλου: Αυτά είναι τα μέτρα ασφαλείας για το Ομόνοια - Πάφος

Μαζικά απειλητικά email σε σχολεία: Ζητήθηκε συνδρομή της Interpol και Europol - Οι ενέργειες που γίνονται



Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε σήμερα Παρασκευή 17/5 γύρω στις 11 το πρωί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου η ένσταση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, κατά της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του πρώτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top