Τα πιο δύσκολα δεν έχουν ακόμη έρθει, δηλώνει ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ

Τα πιο δύσκολα δεν έχουν ακόμη έρθει, δηλώνει ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ

Η κρίση του κορωνοϊού είναι πιθανό να έχει ακόμη μεγαλύτερο αντίκτυπο στη γαλλική οικονομία το 2021, από ό, τι το 2020, προειδοποίησε την Πέμπτη ο Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Bruno Le Maire, υποσχόμενος παράλληλα να συνεχίσει να υποστηρίζει τους τομείς που έχουν πληγεί περισσότερο.

«Τα πιο δύσκολα δεν έχουν ακόμη έρθει, θα πρέπει να δείξουμε σημαντική δύναμη χαρακτήρα», ανέφερε ο κ. Le Maire σε τηλεδιάσκεψη με την δεξαμενή σκέψης του Ινστιτούτου Montaigne.

Τα σχόλιά του έρχονται την στιγμή που ο Γάλλος Πρωθυπουργός Jean Castex ετοιμάζεται να επιταχύνει τους εμβολιασμούς και πιθανό να θέσει αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό των λοιμώξεων καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων συνεχίζει να αυξάνεται.
 
«Αντιμετωπίζουμε έναν ιό που δεν φεύγει», είπε ο κ. Le Maire και πρόσθεσε πως «θα υπάρξουν περισσότερες πτωχεύσεις το 2021 από το 2020 ... που θα οδηγήσουν σε απώλειες θέσεων εργασίας για μια συγκεκριμένη περίοδο που θα είναι δύσκολο να απορροφηθούν».
 
Η γαλλική Κυβέρνηση αναμένει 6% οικονομική ανάπτυξη το 2021, μετά από αναμενόμενη συρρίκνωση 9% το 2020.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Εκτροχιασμός τρένων υψηλής ταχύτητας στην Ισπανία: Τουλάχιστον 21 νεκροί και 30 σοβαρά τραυματίες, «σαν ταινία τρόμου» λένε επιβάτες

Εκτροχιασμός τρένων υψηλής ταχύτητας στην Ισπανία: Τουλάχιστον 21 νεκροί και 30 σοβαρά τραυματίες, «σαν ταινία τρόμου» λένε επιβάτες

Δύο τρένα υψηλής ταχύτητας εκτροχιάστηκαν το απόγευμα της Κυριακής στην Κόρδοβα της Ισπανίας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 21 άνθρωποι και να τραυματιστούν 100 άνθρωποι από τους οποίους οι 30 σοβαρά.

BEST OF TOTHEMAONLINE