Μπάιντεν: «Εγχώριοι τρομοκράτες οι υποστηρικτές του Τραμπ -Επιχειρούν να φιμώσουν τους Αμερικανούς ψηφοφόρους»

Μπάιντεν: «Εγχώριοι τρομοκράτες οι υποστηρικτές του Τραμπ -Επιχειρούν να φιμώσουν τους Αμερικανούς ψηφοφόρους»

Επίθεση εναντίον της δημοκρατίας, την οποία υποκίνησε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτήρισε την εισβολή στο Καπιτώλιο ο Τζο Μπάιντεν, κάνοντας λόγο για μια από τις «πιο σκοτεινές ημέρες» στην Ιστορία των ΗΠΑ.

Ο Μπάιντεν, σε ομιλία του από το Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ, αποκάλεσε επίσης «εγχώριους τρομοκράτες» τους υποστηρικτές του Τραμπ που μπήκαν διά της βίας στο κτίριο. Ο Τραμπ «υποδαύλισε μια επίθεση χωρίς έλεος εναντίον των θεσμών» και επιχείρησε να χρησιμοποιήσει έναν όχλο «για να φιμώσει τις φωνές των Αμερικανών ψηφοφόρων», τόνισε, επισημαίνοντας με νόημα ότι οι πρόεδροι των ΗΠΑ δεν είναι υπεράνω του νόμου.

Ο Μπάιντεν δήλωσε επίσης πεπεισμένος ότι οι αντιρατσιστές διαδηλωτές θα είχαν «πολύ διαφορετική» αντιμετώπιση σε σύγκριση με τους οπαδούς του Τραμπ που έσπειραν το χάος στην Ουάσιγκτον. «Αν ήταν μια διαδήλωση του κινήματος Black Lives Matter, θα τους είχαν αντιμετωπίσει πολύ διαφορετικά από το νευριασμένο πλήθος που επιτέθηκε στο Καπιτώλιο. Το ξέρουμε όλοι ότι είναι αλήθεια και είναι απαράδεκτο», υπογράμμισε.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές: Νέες ισορροπίες και διαχωριστικές γραμμές στο προεκλογικό σκηνικό

Βουλευτικές: Νέες ισορροπίες και διαχωριστικές γραμμές στο προεκλογικό σκηνικό

Η προεκλογική περίοδος εισέρχεται σε φάση έντονης κινητικότητας, με τα κόμματα να ολοκληρώνουν ψηφοδέλτια, να διαμορφώνουν αφηγήματα και να χαράσσουν σαφείς διαχωριστικές γραμμές. Την ίδια ώρα, μικρότερα κόμματα και κινήματα επιχειρούν να κεφαλαιοποιήσουν το κλίμα ρευστότητας, προβάλλοντας διακριτή ταυτότητα και οργανωτική συγκρότηση.