Κωστρίκης: Ο λόγος που οδηγηθήκαμε σε νέο lockdown – Το ποσοστό εμβολιασμού θα επιτρέψει στροφή στην κανονικότητα – ΒΙΝΤΕΟ

Κωστρίκης: Ο λόγος που οδηγηθήκαμε σε νέο lockdown – Το ποσοστό εμβολιασμού θα επιτρέψει στροφή στην κανονικότητα – ΒΙΝΤΕΟ

Για την επιδημιολογική εικόνα του νησιού, τους λόγους που οδηγηθήκαμε αναγκαστικά σε δεύτερο lockdown και την κατάσταση στα Νοσοκομεία μίλησε ο καθηγητής Λεόντιος Κωστρίκης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο»,ο Δρ. Κωστρίκης ανέφερε πως: «Σε αυτό το σημείο η καραντίνα ήταν αναγκαίο κακό. Η κατάσταση στα Νοσοκομείο είναι ασφυκτικη . Είναι σημαντικό να καταλάβει ο κόσμος πως αυτοί που είναι τώρα στα Νοσοκομεία, νόσησαν λίγο μετά τα Χριστούγεννα», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα ανέφερε πως από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ένα 5% καταλήγει στα Νοσοκομεία και άλλο ένα 5% θα χρειαστεί νοσήλια στην εντατική.

Σε ερώτηση του Ανδρέα Δημητρόπουλου, γιατί δεν γίνεται πλέον επιβεβαίωση του γρήγορου τεστ σε PCR, ο καθηγητής απάντησε: «Λόγος που δεν κάνουμε επιβεβαίωση του γρήγορου τεστ, το PCR, ανιχνεύει το γεννητικό υλικό και είναι τεχνολογικά εξελιγμένο».

Τέλος ανέφερε πως όταν φτάσουμε στο επίπεδο ένα 20% του πληθυσμού να εμβολιαστεί τότε τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα.

Δείτε όσα είπε:

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Παρασκηνιακές διεργασίες για το Κυπριακό: Πού στοχεύει η προσπάθεια Γκουτέρες  - «Δεν αποκλείουμε θετικές εξελίξεις»

Παρασκηνιακές διεργασίες για το Κυπριακό: Πού στοχεύει η προσπάθεια Γκουτέρες - «Δεν αποκλείουμε θετικές εξελίξεις»

Παρασκηνιακές επαφές που «δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας» βρίσκονται σε εξέλιξη στη Νέα Υόρκη για το Κυπριακό, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο θετικών εξελίξεων μέσα στην εβδομάδα. Η παρουσία του στη Νέα Υόρκη περιλαμβάνει σειρά επαφών για το Κυπριακό, μεταξύ άλλων με τον ΓΓ του ΟΗΕ και την προσωπική του απεσταλμένη.

BEST OF TOTHEMAONLINE