Σε εξέλιξη η συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη - Τζέιν Χολ Λουτ

Σε εξέλιξη η συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη - Τζέιν Χολ Λουτ

Αρχισε πριν από λίγο η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατία Νίκου Αναστασιάδη με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ.


Στη συνάντηση παρευρίσκονται ο ΥΠΕΞ, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς, Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος και ο Επικεφαλής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου, Κυριάκος Κούρος.

Στο επίκεντρο της συνάντησης είναι η προετοιμασία μιας άτυπους πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό και η επίσκεψη της κ. Λουτ στην Κύπρο, η οποία αργότερα σήμερα θα συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη, εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για την προετοιμασία σύγκλησης άτυπης διάσκεψης για το Κυπριακό με σύνθεση 5+1.

Σημειώνεται ότι η κ. Λουτ θα έχει συνάντηση στις 14.30 με τον Τ/.κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

Η Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ είχε ξανά συναντήσεις με τους δύο ηγέτες τον Δεκέμβριο του 2020 ενώ είχε επαφές και με τις τρεις εγγυήτριες χώρες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός με πολιτικά μηνύματα; Τα σενάρια για ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και οι ισορροπίες που καλείται να διαχειριστεί ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ανασχηματισμός με πολιτικά μηνύματα; Τα σενάρια για ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και οι ισορροπίες που καλείται να διαχειριστεί ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Η συζήτηση για τον επικείμενο ανασχηματισμό, αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη ένταση στους πολιτικούς διαδρόμους, τις τελευταίες ημέρες. Παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, επιχείρησε μέσω της συνέντευξής του στην εφημερίδα «Καθημερινή» να υποβαθμίσει το θέμα, οι πληροφορίες, οι εκτιμήσεις και οι πολιτικές αναγνώσεις συνεχίζουν να τροφοδοτούν, ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον παρασκήνιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE